ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακάρ όπως Τσαβούσογλου: Ένα λάθος βήμα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα

16:57 - 30 Δεκ 2022 | Πολιτική
Ακάρ όπως Τσαβούσογλου: Ένα λάθος βήμα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα
Στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κινήθηκαν και οι αντίστοιχες του Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αναφορικά με την προοπτική επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινές του (29/12) δηλώσεις ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι δε θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα ούτε κατά ένα ναυτικό μίλι, επαναφέροντας τις κουβέντες περί casus belli. Σε σημερινές του (30/12) δηλώσεις ο Χουλουσί Ακάρ συμπλήρωσε:

«Δεν δεχόμαστε την επέκταση των χωρικών υδάτων πέραν των 6 μιλίων. Αναμένουμε ότι αυτό θα γίνει κατανοητό. Το 1995 έγινε η σχετική εργασία στη Βουλή, αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι, να γίνει κατανοητό καλά. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα ως προς αυτό το ζήτημα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Θυμηθείτε, λέμε στον γείτονά μας ότι ο λάθος λογαριασμός θα επιστρέψει από την Άγκυρα», τόνισε.

Στη συνέχεια ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα ότι «κάνει βήματα για να προκαλέσει», ενώ αναφέρθηκε και στην αγαπημένη του θεματική την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών λέγοντας ότι «τα νησιά στρατιωτικοποιούνται, πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.