ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανδρουλάκης από Φανάρι: Φωτεινό έτος ευημερίας για όλους τους Έλληνες

15:51 - 06 Ιαν 2023 | Πολιτική
Ανδρουλάκης από Φανάρι: Φωτεινό έτος ευημερίας για όλους τους Έλληνες
Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ στη συνέχεια είχε και κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, στο Φανάρι

Απευθυνόμενος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Ήσασταν ένα δώρο Θεού για την Ορθοδοξία. Σε πολύ δύσκολους καιρούς δώσατε μεγάλους αγώνες και δείξατε ότι βλέπετε τα προβλήματα της ανθρωπότητας με μια οικουμενικότητα. Όπως τα θέματα της οικολογίας, της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι πολύ μεγάλη μου τιμή, που σήμερα μας δώσατε τη δυνατότητα να περάσουμε μαζί τη γιορτή των Θεοφανείων».

Aπό την πλευρά του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος απάντησε πως «είμεθα ευτυχείς που επιλέξατε την Κωνσταντινούπολη για τα 'Αγια Θεοφάνεια. Πληροφορήθηκα ότι επισκεφθήκατε τα ιστορικά Λύκεια μας. Δυστυχώς έχουμε λίγους μαθητές και ολιγάριθμο ποίμνιο λόγω της συρρίκνωσης της ομογένειας. Οι λόγοι και τα αίτια είναι γνωστά αλλά αγωνιζόμεθα. Δεν μας λείπει το αγωνιστικό φρόνημα. Αισιοδοξούμε. 'Τάχ᾽ αὔριον ἔσσετ᾽ ἄμεινον', που έλεγαν και οι πρόγονοι μας» κατέληξε.

Η παιδική ανάμνηση του Νίκου Ανδρουλάκη

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε ένα προσωπικό του βίωμα, όπου ως μαθητής της Β' Γυμνασίου βρισκόταν στην προκυμαία του Ηρακλείου κατά την επίσκεψη του κ.κ. Βαρθολομαίου στην Κρήτη το 1992. «Ήμουν 52 ετών τότε», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Νωρίτερα, ο κ. Ανδρουλάκης είχε παραστεί στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και, κατόπιν, στον Αγιασμό των Υδάτων στον Κεράτιο κόλπο.

Σε δηλώσεις του, τέλος, τόνισε ότι «εδώ από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, όπου είχα την τιμή και τη χαρά να εορτάσω τα Θεοφάνεια με τους Έλληνες της Πόλης, θέλω να ευχηθώ το νέο έτος να είναι ένα φωτεινό έτος, υγείας, χαράς, κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της γης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.