ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Le Soir: Η κίνηση που «έκαψε» την Εύα Καϊλή

18:51 - 08 Ιαν 2023 | Πολιτική
Le Soir: Η κίνηση που «έκαψε» την Εύα Καϊλή
Τις αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο Qatargate, στο πλαίσιο του οποίου έχει συλληφθεί μεταξύ άλλων και η Εύα Καϊλή συνεχίζει η βελγική εφημερίδα «Le Soir».

Ο διευθυντής της, Κριστόφ Μπερτί, έκανε μιλώντας στον Alpha, ιδιαίτερη αναφορά στην εμπλοκή της κας. Καϊλή, μιλώντας για την κίνηση που την «έκαψε» και την οδήγησε στη φυλακή.

Όπως είπε, λοιπόν, αυτό που έκανε τη… ζημιά ήταν το τηλεφώνημα που έκανε στον πατέρα της για να του ζητήσει να απομακρύνει τη βαλίτσα με τα χρήματα.

Αυτός είναι, σύμφωνα με τον Μπερτί, και ο λόγος που οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές απαντήσεις για το πώς βρέθηκαν τόσα χρήματα στο σπίτι της.

«Η Εύα Καϊλή δεν θα ήταν φυλακή αν δεν είχε κάνει το λάθος να δώσει την βαλίτσα στον πατέρα της και να προσπαθήσει να τα απομακρύνει», είπε χαρακτηριστικά ο Μπερτί, συμπληρώνοντας ότι η ευρωβουλευτής βρέθηκε μπλεγμένη στο κύκλωμα μέσω του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος ήταν το «δεξί χέρι» του φερόμενου ως εγκεφάλου στην όλη υπόθεση.

Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι η κα. Καϊλή χρησιμοποιήθηκε από τον σύντροφό της και τον Παντσέρι. «Για τον Παντσέρι, ήταν σημαντικό για τη “δουλειά του” για τη βοήθεια του Κατάρ και του Μαρόκου. Θεωρώ ότι η Εύα Καϊλή χρησιμοποιήθηκε, πιθανώς, από τον σύντροφό της και τον Παντσέρι», υποστήριξε.

Ο Μπερτί θεωρεί ότι το «ξέπλυμα» Κατάρ και Μαρόκου ήταν σημαντικά για το κύκλωμα, με αποτέλεσμα οι θετικές τοποθετήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο από τους Σοσιαλιστές για αυτά τα κράτη να αποδεικνύονται «χρυσές», όπως και οι ψήφοι υπέρ τους σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.