ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαφές μήνυμα καταδίκης του ΥΠΕΞ για τα γεγονότα στη Βραζιλία

11:45 - 09 Ιαν 2023 | Πολιτική
Σαφές μήνυμα καταδίκης του ΥΠΕΞ για τα γεγονότα στη Βραζιλία
Μετά την εισβολή οπαδών του Μπολσονάρου στο Κογκρέσο και τις εικόνες χάους που ακολούθησαν, το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει τα γεγονότα και δίνει μήνυμα στήριξης στον εκλεγμένο Πρόεδρο Λούλα

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή 8 Ιανουαρίου, οπαδοί του τέως ακορδεξιού προέδρου Μπολσονάρου εισέβαλαν στο Κογκρέσο και σε άλλα δημόσια κτίρια προκαλόντας ζημιές με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσει και να αποφεύγονται τελικά τα χειρότερα.

Σε ομιλία του ο Λούλα ανέφερε ότι ο προκάτοχός του ενεθάρυνε τους διαδηλωτές να προκαλέσουν αυτά τα σκηνικά ,με τον Ζάϊχ Μπολσονάρου, να αρνείται τις κατηγορίες λέγοντας πως οι διαδηλώσεις ήταν μεν ειρηνικές και δημοκρατικές όμως η εισβολή σε δημόσια κτίρια ξεπέρασε τα όρια.

Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ αναφέρει τα εξής:

«Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία και τον αποτροπιασμό μας για τις χθεσινές επιθέσεις στους δημοκρατικούς θεσμούς στη Μπραζίλια της Βραζιλίας.

H Ελλάδα καταδικάζει έντονα τις επιθέσεις και στηρίζει πλήρως τον δημοκρατικά εκλεγμένο από τον λαό της Βραζιλίας πρόεδρο Λούλα, την κυβέρνησή του και τα νομοθετικά και δικαστικά όργανα της Βραζιλίας».

{https://twitter.com/GreeceMFA/status/1612358445579096065}

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.