ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου για Ανδρουλάκη: Θέλει δικαιοσύνη à la carte- Διαφέρουμε χαοτικά

16:59 - 11 Ιαν 2023 | Πολιτική
Οικονόμου για Ανδρουλάκη: Θέλει δικαιοσύνη à la carte- Διαφέρουμε χαοτικά
Την απάντησή του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρώτος ενάντια σε κυβέρνηση και Ντογιάκο, για τις εξελίξεις στο θέμα των παρακολουθήσεων

Υπενθυμίζεται ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, με 19σέλιδη γνωμοδότηση καθιστά την ΑΔΑΕ αναρμόδια να πληροφορεί για τις παρακολουθήσεις, ενώ μεταξύ άλλων προβλέπονται και ποινές για όσους πλην των θιγόμενων ζητούν πληροφορίες.

Σε σχόλιό του ο κ. Ανδρουλάκης είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κακοποιούν βάναυσα τους θεσμούς στον βωμό της συγκάλυψης. Δεν επιτρέπουν σε έναν έντιμο δικαστή, τον κ. Ράμμο (ΑΔΑΕ), που ηγείται μιας ανεξάρτητης Αρχής, που δημιουργήθηκε για να υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα στη δημοκρατία μας, να κάνει τη δουλειά του και να συνεχίσει την έρευνα».

Σε απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε:

«Ο κ. Ανδρουλάκης, προτού επικαλεστεί τους θεσμούς και βασικές αρχές της Δημοκρατίας μας, όφειλε ως πολιτικός αρχηγός, να γνωρίζει επακριβώς και σε βάθος το Σύνταγμα, πράγμα που δεν φαίνεται από το περιεχόμενο και το πνεύμα της δήλωσής του, στο οποίο ταυτίζει τη Δικαιοσύνη με την κυβέρνηση.

Ο κ. Ανδρουλάκης, πίσω από τα βαρύγδουπα λόγια, ομολογεί ότι θέλει μια Δικαιοσύνη à la carte, μια Δικαιοσύνη που θα κινείται με βάση τις δικές του απόψεις και πολιτικές επιδιώξεις» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση, αντίθετα, σέβεται και τιμά την ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη απροϋπόθετα: δίχως αστερίσκους και υποσημειώσεις».

Η διαφορά μας είναι χαοτική και αποκαλυπτική» κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.