ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Απειλείται ο πυρήνας του Κράτους Δικαίου στις μέρες μας

22:08 - 11 Ιαν 2023 | Πολιτική
Τσίπρας: Απειλείται ο πυρήνας του Κράτους Δικαίου στις μέρες μας
«Όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι στις μέρες μας απειλείται ο πυρήνας του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών ελευθεριών, ας διαβάσουν με προσοχή τις σημερινές παρεμβάσεις των καθηγητών Βενιζέλου, Παυλόπουλου, Σωτηρέλη, Καϊδατζή, Κοντιάδη» σχολιάζει, μέσω Twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Αφορμή στάθηκε η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ότι η ΑΔΑΕ συνεχίζει να έχει όλες τις διατάξεις παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά και τα βουλεύματα για άρση απορρήτου για σοβαρά εγκλήματα και πως η Αρχή δεν θα έχει αρμοδιότητα να ενημερώνει τους πολίτες για το εάν παρακολουθούνται τα τηλέφωνά τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρώην υπουργός, συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον κ. Ντογιάκο «να βρει τη βούληση και το θάρρος να επανεξετάσει τη γνωμοδότησή του», καθώς, όπως εξηγεί μεταξύ άλλων, «σφάλλει όταν θεωρεί ότι ο κοινός νομοθέτης μπορεί να απαγορεύσει στην Ανεξάρτητη Αρχή, με απειλή ποινικών κυρώσεων, να ασκεί τη συνταγματική αρμοδιότητά της».

{https://twitter.com/atsipras/status/1613233252944285696}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.