ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νίκος Παππάς: Yποβάλλει μήνυση κατά της γραμματέως του Καλογρίτσα

14:49 - 13 Ιαν 2023 | Πολιτική
Νίκος Παππάς: Yποβάλλει μήνυση κατά της γραμματέως του Καλογρίτσα
Μετά τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμάντη για τις τσάντες με τα χρήματα που έφευγαν από το γραφείο για βοήθεια προς το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τη σύσταση ''κομματικού'' καναλιού υπό το όνομα του κ. Καλογρίτσα, στο οποίο όμως «θα έκανε κουμάντο ο Νίκος Παππάς», ο πρώην υπουργός Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ περνά στην αντεπίθεση και καταθέτει μήνυση.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων η κ. Διαμάντη στην κατάθεσή της είχε υποστηρίξει τα εξής:

«Από τον κ. Καλογρίτσα ζήτησαν να βοηθήσει το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, για την ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού που θα ήταν ένα κανάλι του κόμματος στο οποίο κουμάντο θα έκανε ο κ. Παππάς και το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ). Aπό τον κ. Καλογρίτσα ζήτησαν να "δανείσει" το όνομά του για τη σύσταση του καναλιού. Το κανάλι θα ήταν του κόμματος. 

Σύμφωνα με τη μάρτυρα ο επιχειρηματίας ήταν καθοδηγούμενος και δέχθηκε να βοηθήσει την "ομάδα Παππά" επικεφαλής της οποίας ήταν ο τότε πρώην υπουργός Επικρατείας για ένα κανάλι του κόμματος.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της η κα. Διαμαντή ανέφερε ότι «ο κ. Παππάς επισκεπτόταν τον κ. Καλογρίτσα κάθε μέρα, μερικές φορές και δυο φορές την ημέρα. Πριν πάει ο κ. Παππάς στο Μαξίμου ερχόταν στα γραφεία της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα συζητούσαν για καμιά ώρα περίπου και έφευγε». Αρκετές φορές ο επιχειρηματίας πήγαινε στο Μαξίμου και εκεί έβλεπε τον κ. Παππά και άλλους».

Αναφερόμενη στις σχέσεις που είχε ο κ. Παππάς με τον κ. Καλογρίτσα, επισήμανε ότι «οι σχέσεις τους ήταν οικογενειακές, φιλικές και κοινωνικές».

Ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς δήλωσε γνωστοποιώντας το ότι θα προχωρήσει σε μήνυση:

«Η ψευδομάρτυρας γραμματέας του κου Καλογρίτσα θα κληθεί για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο να αναμετρηθεί με την αλήθεια και την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που υποβάλλω εναντίον της. Οι υποβολείς όμως της συγκεκριμένης ψευδομαρτυρίας, που επιλέγουν για άλλη μια φορά το δρόμο της λάσπης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τον πανικό τους προδίδουν.

Μπροστά στο κύμα των αποκαλύψεων για το πάρτι με το δημόσιο χρήμα και την κακοποίηση του κράτους δικαίου, εφευρίσκουν αστήρικτους και άσφαιρους αντιπερισπασμούς. Η σπουδή τους όμως άμεσα να προσυπογράψουν την ψευδομαρτυρία αποκαλύπτει ότι αυτοί κρύβονται πίσω της.

Ας συνεχίσουν έτσι. Η ίδια η λάσπη τους θα τους πνίξει», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπολίτευση έχει εκδόσει πολλές ανακοινώσεις μετά την κατάθεση, όπου στην τελευταία αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Τσίπρας έχει τρεις επιλογές:

α) Να αποπειραθεί να δικαιολογηθεί, σαν άλλος Τσουκάτος, ότι το έκανε «για το το καλό του κόμματος».

β) Να σιωπήσει, παραδεχόμενος ότι κατά σύστημα λάμβανε «μαύρο χρήμα», από διάφορες πηγές, στα πλαίσια του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

γ) Να διαψεύσει τη μάρτυρα και να στραφεί νομικά εναντίον της για να λάμψει η αλήθεια».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:51 - 13 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.