ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου: Δίνουμε έμφαση στην ισόρροπη ανάπτυξη για την ελληνική περιφέρεια

14:18 - 16 Ιαν 2023 | Πολιτική
Οικονόμου: Δίνουμε έμφαση στην ισόρροπη ανάπτυξη για την ελληνική περιφέρεια
Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα για να πει πως ό,τι το είπαμε το κάναμε και για να ακούσει από τους πολίτες τι θέλουν. Ο πρωθυπουργός βλέπει πολίτες εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ψηφοφόρους».

«Μιλάμε στην ελληνική κοινωνία μέσα από το έργο μας και η κοινωνία το βλέπει», υπογράμμισε, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στο στόχο για ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την ελληνική περιφέρεια.

Ταμείο Ανάκαμψης 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και στην έγκριση για την εκταμίευση της δεύτερης πληρωμής. Σημείωσε ότι οι πόροι μέχρι τώρα φτάνουν τα 11 δισ. ευρώ. «Τα χρήματα αυτά μετατρέπονται σε κοινωνικό κεκτημένο», υπογράμμισε τονίζοντας πως «είμαστε δίπλα στον πολίτη με ουσιαστικές λύσεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις απρόσκοπτες εκταμιεύσεις. «Η πραγματικότητα είναι εδώ και εκθέτει όσους επιμένουν να βρίσκονται άλλου», υπογράμμισε.

Ψηφιοποίηση του κράτους και εκλογές 

Όσον αφορά στα βήματα που γίνονται στην ψηφιοποίηση του κράτους, ο κ. κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι έχουν «γίνει άλματα» ενώ υπογράμμισε ότι οι ψηφιακές συναλλαγές το 2022 ξεπέρασαν το 1 δισ. και κάθε πολίτης απέφυγε περισσότερες από 100 ουρές.

Τέλος, αναφορικά με τις εκλογές σημείωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι η ΝΔ δεν θα εξασφαλίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Από εκεί και πέρα είναι κόμμα ευθύνης και δεν θα αφήσει την χώρα ακυβέρνητη», συμπλήρωσε ο ίδιος ενώ κατέληξε λέγοντας: «Η κυβέρνηση επιδιώξει συγκλήσεις και όχι χάσματα.«Η ΝΔ θα πάρει αυτοδυναμία, μην ανησυχείτε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.