ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκέρτσος: Η Ελλάδα αποτελεί πρότυπο για όλη την Ευρώπη

12:55 - 18 Ιαν 2023 | Πολιτική
Σκέρτσος: Η Ελλάδα αποτελεί πρότυπο για όλη την Ευρώπη
Για την πορεία της Ελλάδας, η οποία «από μαύρο πρόβατο έχει γίνει μία χώρα που αντιγράφεται στο εξωτερικό», μίλησε σήμερα (18/1) ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση έδειξε ότι μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα για την οικονομία, και να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.

Από την άλλη, αναφερόμενος για την ακρίβεια και τις ανησυχίες των πολιτών, σημείωσε ότι οι έλεγχοι στα σουπερμάρκετ είναι εντατικοί και αμείλικτοι.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, τόνισε ότι θα εξαντληθούν τα όρια του Συντάγματος για να μην επιτραπεί σε εγκληματικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή να μπουν στην Βουλή. «Δεν πρέπει και δεν μπορεί αυτό το ζήτημα να αποτελέσει πεδίο διχασμού. Πρέπει να υπάρξει κάθετο τείχος και ένα όχι από όλα τα κόμματα» ανέφερε ο κ. Σκέρτσος.

Στεγαστική πολιτική

Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα της στέγης για τους νέους, ο υπουργός το χαρακτήρισε υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα, ενώ μίλησε για την προσφορά ακίνητων σε λογικές τιμές, τα περιορισμένα ακίνητα και επεσήμανε ότι τα αυξημένα επιδόματα δεν θα λύσουν το πρόβλημα.

Μεταξύ των εργαλείων για τη στεγαστική πολιτική ανέφερε τα φθηνά στεγαστικά δάνεια που συγχρηματοδοτεί το ελληνικό δημόσιο, η αξιοποίηση 770.000 κλειστών παλιών ακίνητων εκ των οποίων 200.000 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και οι νέες φοιτητικές εστίες. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.