ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Predator: Περισσότεροι από 20 οι στόχοι στην Ελλάδα- Ποιους γνωρίζουμε

11:35 - 20 Ιαν 2023 | Πολιτική
Predator: Περισσότεροι από 20 οι στόχοι στην Ελλάδα- Ποιους γνωρίζουμε
Η πολιτική επικαιρότητα μπορεί να επισκιάζει σε κάποιες περιπτώσεις την έρευνα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ωστόσο, αυτή συνεχίζεται και φέρνει αποτελέσματα.

Νεότερο ρεπορτάζ του Inside Story αναφέρει στοιχεία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τα οποία φανερώνουν πως οι στόχοι παρακολούθησης με το παράνομο λογισμικό Predator στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον 20.

Το εύρημα της ΑΔΠΔΧ για «λίγο παραπάνω από 20 αριθμούς» ανεβάζει σημαντικά τον επίσημα πιστοποιημένο αριθμό των στόχων που ξέραμε έως σήμερα, σημειώνουν ην Ελίζα Τριανταφύλλου και ο Τάσος Τέλλογλου,

Αναφέρουν ακόμα ότι μέχρι σήμερα πειστήρια (έστω αποσπασματικά) ή αποδείξεις για στοχοποίηση με το συγκεκριμένο κατασκοπευτικό λογισμικό (Predator) έχουν δει το φως της δημοσιότητας για έξι συν ένα άτομα δηλαδή: Θανάσης Κουκάκης, Νίκος Ανδρουλάκης, δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ, Χρήστος Σπίρτζης, Θεόδωρος Καρυπίδης και ακόμη ένα πρόσωπο που δεν κατονομάζεται. Από αυτά τα επτά, για δύο μόνο έχει δημοσιοποιηθεί ότι κρατάνε στα χέρια τους και τεχνική ανάλυση που πιστοποιεί ότι στοχοποιήθηκαν ή μολύνθηκαν από το Predator, δηλαδή οι Ανδρουλάκης και Κουκάκης.

Δύο ακόμα πρόσωπα που δουλεύουν σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν πιστοποιήσει τη μόλυνση του τηλεφώνου τους και έχουν εκδόσει από εξουσιοδοτημένους οργανισμούς σχετικά πιστοποιητικά, χωρίς ωστόσο να το έχουν δημοσιοποιήσει. Συνεπώς η πλειοψηφία των μέχρι σήμερα στόχων είτε αγνοεί τελείως ότι το τηλέφωνό τους έχει στοχοποιηθεί και επιτυχώς παραβιασθεί ή αποφεύγουν να το εξετάσουν, ενώ γνωρίζουν ότι έχουν πατήσει τον μολυσμένο σύνδεσμο.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ ΕΔΩ
Τελευταία τροποποίηση στις 12:14 - 20 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.