ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Δικαστήριο το ημερολόγιο της γραμματέως Καλογρίτσα-Τα επίμαχα σημεία

18:29 - 24 Ιαν 2023 | Πολιτική
Στο Δικαστήριο το ημερολόγιο της γραμματέως Καλογρίτσα-Τα επίμαχα σημεία
Η υπεράσπιση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα που δικάζεται ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου μαζί με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, προσκόμισε αποσπάσματα από το ημερολόγιο της γραμματέως του κυρίας Ευθαλίας Διαμάντη δίνοντας συνέχεια στα όσα η ίδια κατέθεσε, όταν εξετάστηκε στη δίκη ως μάρτυρας, αναφορικά με τη δημιουργία καναλιού, αλλά και τις χρηματοδοτήσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη κατάθεσή της η κ. Διαμάντη είχε υποστηρίξει πως έφευγαν λεφτά με τσάντες από τα γραφεία του κ. Καλογρίτσα προς την Κουμουνδούρου, ενώ τόνισε πως ο επιχειρηματίας διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με τον υπουργό Νίκο Παππά. Μάλιστα είπε πως υπήρχε η σκέψη για τη δημιουργία καναλιού που θα είναι μεν κομματικό, ωστόσο θα φαίνεται μπροστά ο κ. Καλογρίτσας, ενώ στην πραγματικότητα «κουμάντο» θα κάνει ο Νίκος Παππάς με την ομάδα του.

Σε αποσπάσματά από το ημερολόγιό της που προσκόμισε η υπεράσπιση αναφέρεται ότι έγιναν δύο συναντήσεις, πάντα στα γραφεία του Χρήστου Καλογρίτσα, μία στις 15 του μήνα και μία στις 22 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου την πρώτη φορά, ενώ τη δεύτερη στη συνάντηση Παππά, Αρτεμίου μετείχε και ο ίδιος ο Καλογρίτσας.

Μάλιστα η δεύτερη συνάντηση των τριών ( Νίκου Παππά, Χρήστου Καλογρίτσα, Αρτέμη Αρτεμίου) έχει καταχωρηθεί την ημέρα συνάντησης του κ. Καλογρίτσα με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα συμμετοχής στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Οι σημειώσεις στο ημερολόγιο της Ευθαλίας Διαμαντή:

15.9.2016: Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) 14:25 -15:00
22.9.2016: Παππάς και Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) 13: 25 -23:45
22.9.2016: Μαρινάκης (στον Πειραιά ) 21: 00 - 21: 30
22.9.2016: Παππάς (στο γραφείο Καλογρίτσα) 22: 15- 22:40

Ενστάσεις από την υπεράσπιση Παππά για πλαστά SMS

Αναφορικά με SMS που παρουσιάζουν διαλόγους μεταξύ του Νίκου Παππά και του Χρήστου Καλογρίτσα, ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης υποστηρίζει ότι υπάρχει παραβίαση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, διότι η κατάθεση των μηνυμάτων έγινε χωρίς την έγκριση του ενός από τους συνομιλητές, δηλαδή του Νίκου Παππά.

Ακόμη στην ένστασή του θίγει το ότι τα μηνύματα αυτά είναι πλαστά, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Μαντζουράνης «αν έχει κάποιος το κινητό κάποιου μπορεί να φτιάξει όσα μηνύματα θέλει». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «τα μηνύματα είναι πλαστά και είναι παραποιημένα. Κάποιος έχει βάλει το χεράκι του».

Επί αυτού προσκομίστηκε πραγματογνωμοσύνη από το γραφείο Δημητρίου Καλατζή και υιού για να αποδειχθεί ότι είναι εύκολο να «φτιαχτούν» διάλογοι μεταξύ συνομιλητών από κινητά τηλέφωνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:25 - 24 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.