ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρακολουθήσεις: Άναψε... φωτιά η ΑΔΑΕ- Παραίτηση Μητσοτάκη ζητά ο Τσίπρας

20:33 - 24 Ιαν 2023 | Πολιτική
Παρακολουθήσεις: Άναψε... φωτιά η ΑΔΑΕ- Παραίτηση Μητσοτάκη ζητά ο Τσίπρας
Ένα γαϊτανάκι πολιτικών εξελίξεων έχει προκαλέσει η ΑΔΑΕ με την έρευνά της για τις παρακολουθήσεις. Ο επικεφαλής της κ. Χρήστος Ράμμος έχει βρεθεί στο επίκεντρο, αφού ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα και τους πολιτικούς αρχηγούς. Η κυβέρνηση τον κατηγορεί για προνομιακές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πήγε το θέμα στο ανώτατο επίπεδο, σε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αμέσως μετά ζήτησε την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις. Υποστήριξε μάλιστα πως ο Πρωθυπουργός ήταν ενήμερος και για αυτό ζητά την παραίτησή του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την «πρωτοφανή εκτροπή, από ένα ρυπαρό δίκτυο, εγκληματικό που λειτουργούσε εντός του Μαξίμου και καθοδηγούταν από τον ίδιον τον πρωθυπουργό».

«Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις αμετάκλητες πολιτικές του ευθύνες. Οφείλει να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στη Βουλή» σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Θυμίζουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε το πρωί από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, κ. Χρήστο Ράμμο, ο οποίος στη συνέχεια απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα στοιχεία της έρευνας που διεξήγαγε η Αρχή.

Η κυβέρνηση αντέδρασε σε έντονο ύφος, κατηγορώντας τον κ. Ράμμο πως ουσιαστικά λειτουργεί για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και πως παίζει πολιτικά παιχνίδια.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης που έλαβε την επιστολή ζήτησε απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό, ενώ ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να συνεδριάσει εκτάκτως και να καλέσει τον κ. Ράμμο να καταθέσει όσα γνωρίζει.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 20:39 - 24 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.