ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαδικασία εξπρές για την πρόταση δυσπιστίας με ομιλίες... ξημερώματα

20:39 - 25 Ιαν 2023 | Πολιτική
Διαδικασία εξπρές για την πρόταση δυσπιστίας με ομιλίες... ξημερώματα
Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση των παρακουθήσεων.

Εισηγητές, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν οι βουλευτές Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Φίλης ενώ από την πλευρά της ΝΔ, τοποθετήθηκε ήδη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Εισηγήτρια για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα είναι η Ευαγγελία Λιακούλη.

Όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Τασούλας, η διαδικασία θα γίνει με fast track ρυθμούς για να φύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Παρασκευής για την επίσκεψή του στην Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα, σήμερα η διαδικασία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00, αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα.

Αύριο, Πέμπτη η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί μόλις κλείσει η λίστα των ομιλητών που θα είναι υπουργοί και βουλευτές. Την Παρασκευή, η διαδικασία θα ξεκινήσει και πάλι στις 9 το πρωί και υπολογίζεται ότι από τις 10 και μετά θα αρχίσουν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Μόλις ολοκληρωθούν θα ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

O Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατέθεσε τα στοιχεία της ΑΔΑΕ, σύμφωνα με τα οποία αποδεικνύονται μεταξύ άλλων οι παρακολουθήσεις Χατζηδάκη και Φλώρου. Με αυτά τα δεδομένα εκτίμησε πως η πρόταση δυσπιστίας αποτελεί μονόδρομο και καθήκον.

Η κυβέρνηση διά στόματος Γιώργου Γεραπετρίτη χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την πρόταση δυσπιστίας, ενώ και ο Πρωθυπουργός από την Κρήτη όπου βρίσκεται τόνισε σχετικά:

«Πληροφορήθηκα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Καλοδεχούμενη η πρόταση. Η αλήθεια είναι ότι τον προκαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει. Αποφάσισε να το κάνει τώρα λίγο πριν τις εκλογές. Μία καλή ευκαιρία κυρίως για να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών.

Εγώ δεν επιζητώ την σύγκρουση, επιδιώκω την σύγκριση. Ελάτε να συγκρίνουμε τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια και τι κάναμε εμείς. Νομίζω ότι θα είναι αρκετά καταλυτική αυτή η σύγκριση.

Θα μας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε για το έργο τους αλλά και για τα θέματα κράτους δικαίου. Γιατί και εκεί δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έγινε την περασμένη τετραετία. Είμαστε απολύτως έτοιμοι για αυτή την πολιτική μάχη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αυτή τη σύγκρουση γιατί δεν έχει προτάσεις για το μέλλον της χώρας και δεν μπορεί να μιλήσει για το παρελθόν του. Αύριο θα είμαστε στην Βουλή για να πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνη και μέχρι τις εκλογές θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:34 - 26 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.