ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας για εκλογές: Προφανώς πριν το Πάσχα η πρώτη κάλπη

14:02 - 02 Φεβ 2023 | Πολιτική
Κικίλιας για εκλογές: Προφανώς πριν το Πάσχα η πρώτη κάλπη
«Ο πρωθυπουργός κάτι είπε ότι η μία κάλπη θα είναι μετά το Πάσχα, προφανώς η πρώτη θα είναι πριν από το Πάσχα», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ερωτηθείς σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και εάν οι κάλπες θα στηθούν νωρίς για να μην επηρεαστεί η ροή τουριστών στην Ελλάδα.

«Ο τουρισμός δεν έχει σχέση με τις εκλογές. Τον Μάρτιο θα έχουμε 58 πτήσεις απευθείας από τις ΗΠΑ. Είχαμε πέρσι 5000 προσεγγίσεις κρουαζιέρας που δεν έχουν σταματήσει όλον τον χρόνο», σχολίασε στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε, ο προβληματισμός θα υπήρχε αν οι ταξιδιωτικές ροές έρχονταν «αυτόματα» μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Ακριβώς, όμως, επειδή υπάρχει στρατηγική και η επέκταση της τουριστικής περιόδου έχει γίνει πράξη, η σεζόν θα έχει ξεκινήσει σε όποιο χρόνο και αν πραγματοποιηθεί η εκλογική αναμέτρηση.

«Πλέον δύο με τρεις μήνες έχουμε λίγους τουρίστες και 9 – 10 μήνες το χρόνο έχουμε πολλούς. Στις 10 Μαρτίου ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ, ενώ η κρουαζιέρα δεν πρόλαβε να σταματήσει και ξεκινά πάλι» δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ο Τουρισμός- που φέτος έφερε υπερπολλαπλάσια έσοδα από τα αναμενόμενα- αποτελεί τη λαϊκή οικονομία της χώρας, συμβάλλει καθοριστικά στην περιφερειακή ανάπτυξη, ενώ τα έσοδα από τους ταξιδιώτες πηγαίνουν αδιαμεσολάβηταστη μέση ελληνική οικογένεια, στη μικρή και μεσαία επιχείρηση, στον πρωτογενή τομέα, στον κατασκευαστικό κλάδο και στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό.

Σχετικά με την έλλειψη στέγης στις τουριστικές περιοχές για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, όπως και για αγροτικούς γιατρούς, εκπαιδευτικούς, στελέχη των σωμάτων ασφαλείας κλπ., ο κ. Κικίλιας είπε ότι «είναι μεγάλο πλεονέκτημα η νησιωτικότητα της χώρας. Υπάρχει πρόβλημα στέγασης όπως με τους αγροτικούς γιατρούς, δασκάλους και αστυνομικούς που στέλνουμε στα νησιά μας. Επεξεργαζόμαστε τρόπους με τους οποίους ένα κομμάτι της βραχυχρόνιας μίσθωσης ή με φροντίδα των εργοδοτών, γιατί υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που φροντίζουν τους εργαζόμενους τους, να δεσμεύεται για αυτούς τους ανθρώπους».

Επεσήμανε ακόμη ότι «εργοδότες και εργαζόμενοι συμφώνησαν σε συλλογική σύμβαση εργασίας με αύξηση αποδοχών 10,5% τα επόμενα δύο χρόνια, θέλουμε να είναι καλά αμειβόμενοι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό γιατί πέραν των άλλων είναι και η εικόνα μας στο εξωτερικό». 

«Οι δύο πιλότοι για πάντα στη ψυχή μας και στην καρδιά μας»

«Υπάρχουν επαγγέλματα- οι Έλληνες αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι πιλότοι μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις- οι άνθρωποι αυτοί που είναι στη γραμμή του καθήκοντος και κινδυνεύουν κάθε μέρα, και οι οποίοι έχουν μία ιδιαιτερότητα τεράστια και ένα ψυχισμό διαφορετικό. Εμείς όλοι γυρίζουμε σπίτι μας το βράδυ. Αυτοί οι άνθρωποι πηγαίνουν στη δουλειά τους το πρωί και δεν είναι σίγουρο αν θα επιστρέψουν», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, αναφερόμενος στην απώλεια των δύο πιλότων.

Τόνισε, επίσης, ότι όταν αυτό συμβαίνει προς χάριν της πατρίδας, είναι μεγάλος θρήνος για όλους τους Έλληνες και οι άνθρωποι αυτοί θα είναι  πάντα στη ψυχή μας και στην καρδιά μας. Όπως σημείωσε, τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να υπερβαίνουν όποιο κακό κλίμα υπάρχει στην πολιτική σκηνή και «στα σημαντικά και στα σοβαρά οι πολιτικοί θα πρέπει να είμαστε εκεί, για τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων και την κοινωνία».

«Η αποτρεπτική ισχύς είναι όπλο ειρήνης όχι πολέμου»

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η Τουρκία αλλάζει ανά περιόδους ρητορική και τακτική, αλλά η στρατηγική παραμένει η ίδια και η απειλή υπάρχει πάντα, επομένως είναι αναγκαία η αποτρεπτική ισχύς της χώρας μας ως «όπλο» ειρήνης και όχι πολέμου. ​

«Άρα, αυτοί οι οποίοι κάνουν κριτική για τις προμήθειες, τα εξοπλιστικά και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, θα πρέπει να σκεφτούν δύο ή τρεις φορές τι σημαίνει “προασπίζω την ειρήνη και την ασφάλεια”», είπε χαρακτηριστικά. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει ελεύθερα»

Σχετικά με την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα για αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από κοινοβουλευτικές διαδικασίες μέχρι τις εκλογές, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «αυτά όλα μπαίνουν σε ένα πλαίσιο τακτικισμού που δεν οδηγεί στα επιθυμητά αποτελέσματα. Πιστεύει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι έτσι θα προσεγγίσει τους αναποφάσιστους; Για τις υποκλοπές, δεν είναι τακτικισμός του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση δυσπιστίας; Ουσιαστικά, δεν αφήνει την Δικαιοσύνη να ερευνήσει ελεύθερα».

«Για μένα το διακύβευμα των εκλογών είναι ποιος μπορεί να κυβερνήσει με σταθερότητα και ασφάλεια την χώρα και να την πάει μπροστά. Το διακύβευμα των εκλογών θα καταλήξει σε δύο πρόσωπα: τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα και ο κόσμος θα αποφασίσει», κατέληξε.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.