ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Παρουσιάζει τους καλλιτέχνες ανόητους και υποχείριά μας

18:36 - 09 Φεβ 2023 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Παρουσιάζει τους καλλιτέχνες ανόητους και υποχείριά μας
Σε νέα του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγορεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προσπαθεί μέσω του εκπροσώπου του «να παρουσιάσει τους καλλιτέχνες είτε ως ανόητους, που δεν καταλαβαίνουν τα συμφέροντά τους, είτε ως υποχείρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», προσπάθεια που όπως αναφέρει «δεν είναι απλά χυδαία».

Αφορμή για την ανακοίνωση είναι οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών το τελευταίο διάστημα, με αίτημα την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022, οι οποίες κινητοποιήσεις κορυφώθηκαν μέχρι στιγμής με απεργίες, καταλήψεις θεάτρων από σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών και την παραίτηση όλων των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Προεδρικό Διάταγμα δε θίγει σε καμία περίπτωση τα δικαιώματα των καλλιτεχνών και πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει με όσους έχουν «καλή πίστη».

 Στη συνέχεια της ανακοίνωσής της η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι:

«(H προσπάθεια της κυβέρνησης) είναι επιβεβαίωση πως η πρωτοφανής επίθεση στους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους του Πολιτισμού, η υποβάθμιση των σπουδών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων και οι χυδαίες διαρροές για τις παραιτήσεις των καθηγητών του Εθνικού σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποτελούν στρατηγική επιλογή του κ. Μητσοτάκη.

Μόνη λύση η απόσυρση των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων από το Προεδρικό Διάταγμα και ο διάλογος με τους εργαζόμενους στον πολιτισμό για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους και την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.