ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντογεώργης: Αύξηση κατώτατου μισθού πριν τις εκλογές

21:12 - 20 Φεβ 2023 | Πολιτική
Κοντογεώργης: Αύξηση κατώτατου μισθού πριν τις εκλογές
«Δεν υπάρχει κάποια παρέκκλιση, αυτό που έχει πει ο πρωθυπουργός και έχει δεσμευτεί θα γίνει: Θα έχουμε αύξηση κατώτατου μισθού πριν από τη διενέργεια των εκλογών», δήλωσε o Γ.Γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και απαντώντας σε ερώτηση για τα ψηφοδέλτια και αν θα είναι σε αυτά η Σοφία Νικολάου μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ που ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κοντογεώργης είπε ότι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων είναι ευθύνη του πρωθυπουργού διευκρινίζοντας ότι «στο συγκεκριμένο θέμα η κ. Νικολάου έδωσε κάποιες εξηγήσεις [και ότι] όλα αξιολογούνται από την αρμόδια επιτροπή και τον πρωθυπουργό που θα αναλάβει την τελική ανακοίνωση των υποψηφίων».

«Υπήρξε ένα πόρισμα του ΣΔΟΕ, προφανώς αυτό έφτασε πολύ γρήγορα σε μια εφημερίδα, δημοσιεύτηκε, όποιες και όσες απαραίτητες διαδικασίες είναι να γίνουν από την πλευρά της ΝΔ πριν ολοκληρωθεί η κατάρτιση των ψηφοδελτίων να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν», πρόσθεσε ο κ. Κοντογεώργης.

Ερωτηθείς τέλος αν είναι επίσημη θέση της κυβέρνησης η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη στο Κρήτη TV ότι «δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο», ο κ. Κοντογεώργης απάντησε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία διαμορφώνει τις συνθήκες και τις δυναμικές στην ευρύτερη περιοχή, και πως είναι γνωστό ότι η ΝΑ Μεσόγειος και ο ΝΑ πυλώνας του ΝΑΤΟ χρειάζεται μια ηρεμία.

«Εμείς έχουμε πει ότι είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, μόνη μας διαφορά είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Δεν είμαστε ανοιχτοί στο παράλογο σε αυτό μένουμε, και από κει και πέρα επιδιώκουμε να υπάρχουν σχέσεις καλής γειτονίας», επεσήμανε ο κ. Κοντογεώργης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.