ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης για εκλογές: Το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα συνεργασίας

12:21 - 21 Φεβ 2023 | Πολιτική
Γεωργιάδης για εκλογές: Το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα συνεργασίας
Για το market pass, το «καλάθι του νοικοκυριού», τα πρόστιμα σε συγκεκριμένα σουπερμάρκετ, τις εκλογές και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, μίλησε σε σημερινή (21/2) συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός τόνισε αρχικά ότι «το market pass θα βοηθήσει τον κόσμο πάρα πολύ. Το market pass είναι 10% χρήματα στο χέρι για τον κάθε καταναλωτή, σχεδόν είναι το σύνολο των καταναλωτών γιατί 8,5 εκατομμύρια είναι οι δικαιούχοι».

Παράλληλα, για το «καλάθι του νοικοκυριού», εκτός από το ότι ανέφερε πως ήδη «το αντιγράφουν οι άλλες χώρες», αναφερόμενος στην ακρίβεια που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που δεν έχει ακρίβεια, ξέρετε ότι η Ελλάδα είναι στην 5η θέση χαμηλότερη  απ’ όλη την Ευρώπη στην ακρίβεια». «Είμαστε καλύτερα από τις 22 άλλες χώρες της Ευρώπης, ξέρετε ότι τα μέτρα μας αποδίδουν για αυτό και πήγαμε από 2 μονάδες στον πληθωρισμό πήγαμε 2 μονάδες κάτω».

Για τα πρόστιμα σε σουπερμάρκετ

Αναφορικά με τα πρόστιμα σε τέσσερις αλυσίδες super market, ο υπουργός σημείωσε: «Ήταν δύο διαφορετικών ειδών παραβάσεις, η μια παράβαση ήταν για παραβίαση του περιθωρίου κέρδους και η δεύτερη γιατί σε ορισμένα προϊόντα, εγώ θέλω να πω από ανθρώπινο λάθος, σε μια αλυσίδα υπήρχε άλλη τιμή στο ράφι και άλλη τιμή στην ταμειακή μηχανή».   

Παράλληλα, σχετικά με την κριτική ότι δεν γίνονται έλεγχοι, ο υπουργός σημείωσε ότι «κάνουμε ασταμάτητους καθημερινούς χιλιάδες ελέγχους γιατί έχουμε ένα ηλεκτρονικό σύστημα στη ΔΙΜΕΑ, παρακολουθούμε με ειδικό αλγόριθμο όλες τις τιμές real time όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Εκλογική αναμέτρηση

Τέλος, ερωτηθείς αν συνεχίζει να υποστηρίζει ως μοναδικό σύμμαχο τον κ. Ανδρουλάκη στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία και στις δεύτερες εκλογές, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε: «Εγώ εξακολουθώ να λέω ότι το μόνο κόμμα με το οποίο εγώ βλέπω ότι προγραμματικά η ΝΔ θα μπορούσε να δημιουργήσει συγκυβέρνηση εάν αυτό θα ήθελε ο ελληνικός λαός, δηλαδή εάν στις δεύτερες εκλογές παρά το μπόνους δεν υπάρχει αυτοδυναμία τότε πάει να πει ότι επιλογή του ελληνικού λαού είναι να έχει συγκυβέρνηση».

«Είμαστε υποχρεωμένοι εμείς οι πολιτικοί να πειθαρχούμε στις εντολές του λαού; Κατά τη γνώμη μου ναι. Άρα ασχέτως αν συμπαθιόμαστε ή όχι πρέπει να εξετάσουμε αυτή την πιθανότητα και το ξαναλέω ότι το μόνο κόμμα που εγώ προσωπικά βλέπω ότι δυνητικά σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσαμε να συγκυβερνήσουμε είναι το ΠΑΣΟΚ», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.