ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Εφικτό να αυξηθεί γενναία και ρεαλιστικά ο κατώτατος μισθός

10:55 - 25 Φεβ 2023 | Πολιτική
Σταϊκούρας: Εφικτό να αυξηθεί γενναία και ρεαλιστικά ο κατώτατος μισθός
Για τις κινήσεις της κυβέρνησης προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες καθώς και για την αύξηση του κατώτατου μισθού μίλησε το πρωί του Σαββάτου (25/2) σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός σημείωσε ότι «το 2022 η χώρα έδωσε το 2,4% του ΑΕΠ για να βοηθήσει τους πολίτες όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος ήταν 1,3% του ΑΕΠ». 

«Μιλάμε για πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ», τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «δεν κινούμαστε μόνο σε λογική επιδομάτων αλλά και σε μία λογική μειώσεων φόρων. Τον προηγούμενο μήνα, οι Έλληνες δεν πλήρωσαν για πρώτη φορά στο σύνολό τους, εισφορά αλληλεγγύης. Τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκαν οι συντάξεις» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Η οικονομία πάει καλύτερα από τις προβλέψεις

Συνεχίζοντας, ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι «η οικονομία πάει καλύτερα από τις εκτιμήσεις και από τις προβλέψεις». Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι δημιουργήθηκε δημοσιονομικός χώρος, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι έτσι όπως πάει η οικονομία θα δημιουργηθεί και πάλι δημοσιονομικός χώρος.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο υπουργός σημείωσε ότι «είμαι θεσμικός συνομιλητής σας. Εισηγείται ο υπουργός Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο και αποφασίζει το υπουργικό συμβούλιο. Αυτό που εμείς υποστηρίζουμε είναι ότι είναι εφικτό να αυξηθεί γενναία αλλά και ρεαλιστικά ο κατώτατος μισθός». 

Παράλληλα ερωτηθείς για το τι θεωρεί ο ίδιος ρεαλιστικό, απάντησε πως «θα τοποθετηθεί η κυβέρνηση σε πολύ λίγες ημέρες».

Τέλος, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν ήδη μειωθεί σημαντικά. Τόνισε δε, πως προτεραιότητα είναι η περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ενώ παράλληλα είπε πως ιδιαίτερα σημαντική είναι και η αύξηση των μισθών.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:27 - 25 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.