ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης- Επαναφέρει αφήγημα αυτοδυναμίας: Η πρώτη κάλπη βγάζει πρωθυπουργό

20:08 - 27 Μαρ 2023 | Πολιτική
Μητσοτάκης- Επαναφέρει αφήγημα αυτοδυναμίας: Η πρώτη κάλπη βγάζει πρωθυπουργό
Η επανεκκίνηση των προεκλογικών περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε από τη Φθιώτιδα, με τον Πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί αφήγημα αυτοδυναμίας.

Αν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυτό το σενάριο υποχωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν το εγκαταλείπει και με τις δηλώσεις του επιχειρεί να δημιουργήσει το ανάλογο κλίμα.

Από τη Λαμία όπου μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας (27/3) επανέλαβε πως οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο και επισήμανε με νόημα πως την πρώτη Κυριακή οι πολίτες θα επιλέξουν το κόμμα και τον πρωθυπουργό που θα κυβερνήσει.

Ασφαλώς, με τον τρόπο αυτό ο Πρωθυπουργός απαντά στην πρόταση Ανδρουλάκη για συγκυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, αλλά με πρωθυπουργό ένα "τρίτο" πρόσωπο.Ήταν μάλιστα απαξιωτικός, λέγοντας πως "δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει συνεπώς στο σενάριο της διπλής κάλπης. Στην πρώτη, όπως είπε, οι πολίτες θα επιλέξουν το κόμμα και τον πρωθυπουργό που θα κυβερνήσει και στη δεύτερη ασφαλώς μπαίνει ο στόχος της αυτοδυναμίας.

«Θα κερδίσουμε τις εκλογές για να τρέξει η Ελλάδα πιο γρήγορα μπροστά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας  στο Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, τόνισε επίσης πως "η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση".

"Πιστεύω ακράδαντα ότι στη χώρα μας οι σταθερές κυβερνήσεις που απολαμβάνουν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αποτελούμενες από ένα κόμμα αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα είναι οι πιο κατάλληλες", σημείωσε.

'Ενα ακόμα μήνυμα προς το ΠΑΣΟΚ, πρώην στελέχη του οποίου βρίσκονται και στην παρούσα κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός προφανώς εννοεί πως η ΝΔ μπορεί να διεισδύσει περαιτέρω στο χώρο του κέντρου, με το ΠΑΣΟΚ να σχολιάζει πως "το 2023 δεν είναι 1965". Πάντως, είναι αλήθεια πως ήδη υπάρχουν εσωκομματικές τριβές με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Τέμπη και... παλιά Ελλάδα

Στην ομιλία του στη Λαμία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε φυσικά και στην τραγωδία των Τεμπών. Μίλησε για ανθρώπινα λάθη, αλλά και για ήττα της κυβέρνησής του στο συγκριμένο πεδίο.

«Ξέρουμε πια ότι στα Τέμπη συναντήθηκαν τα ανθρώπινα λάθη με τις ελλείψεις ενός προβληματικού οργανισμού, με διαχρονικά προβλήματα που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ανατάξουμε πλήρως πριν μας προλάβει το κακό. Γι’αυτό ανέλαβα την ευθύνη στο όνομα όλων όσων κυβέρνησαν τη χώρα, καθώς το δράμα έγινε με εμάς το τιμόνι.

Προσωπικά δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε θα πω φταίνε οι άλλοι εκτός από εμάς. Εμείς πρώτοι έχουμε το χρέος να διαμορφώσουμε τους όρους ώστε να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά ένα τέτοιο κακό», είπε και συνέχισε:

«Η τηλεδιοίκηση των τρένων που έπρεπε να είναι έτοιμη από το 2016 δεν έγινε ποτέ από την τότε κυβέρνηση. Εμείς δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το έργο εγκαίρως. Τα υπόλοιπα δείχνουν την παλιά Ελλάδα που θα πολεμήσω και θα αλλάξω. Δεν πρέπει να μείνει ο τόπος πίσω. Καθήκον μας να σφίξουμε τα δόντια. Μετατρέποντας το θυμό σε πείσμα για μεγάλες ανατροπές.

Στο συγκεκριμένο πεδίο η μεταρρυθμιστική μας απόπειρα ηττήθηκε. Χάσαμε αυτή τη μάχη, αλλά θα επιμείνουμε πιο δυναμικά στον πόλεμο με το παρελθόν μέχρι να αλλάξει κάθε δημόσια δράση και κάθε ατομική στάση. Κι έτσι αισθάνομαι ότι πρέπει να απαντήσουμε και σε εκείνους που επενδύουν στη συμφορά».

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 20:20 - 27 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.