ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόταση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για debate «με το καλημέρα»

09:34 - 29 Μαρ 2023 | Πολιτική
Πρόταση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για debate «με το καλημέρα»
Από την πρώτη ημέρα της ανακοίνωσης της ημερομηνίας των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε αίτημα για debate των πολιτικών αρχηγών στο δρόμο προς την κάλπη.

Μιλώντας στο Star Forum στη Λαμία ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως στόχος του είναι η πρωτιά στις εκλογές της 21ης Μαϊου ώστε να δημιουργήσει μία πολυσυλλεκτική κυβέρνηση. Σημείωσε μάλιστα ότι η σύνθεση της κυβέρνησης που έχει στο μυαλό του θα αποτελείται από νέους ανθρώπους και πολλές γυναίκες.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα έστειλε μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για διάλογο:

“Θέλω να πιστεύω ότι αυτές οι 50 μέρες που έχουμε μπροστά μας, θα είναι μέρες ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ.Μητσοτάκης θα αφήσει τα συνθήματα και τις διχαστικές κορώνες και θα έρθει να συζητήσουμε. Το 2019 δεν ήρθε να κουβεντιάσουμε ενώπιος ενωπίω, να καταθέσουμε τις θέσεις μας σε έναν τηλεοπτικό διάλογο, τον αρνήθηκε, τον, φοβήθηκε. Εγώ θέλω να μιλήσουμε για την πολιτική ουσία, για τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο τόπος και πώς αυτά θα τα υπερβούμε”, τόνισε συγκεκριμένα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ιδιαίτερα για debate τόσο ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και με μεγαλύτερη σύνθεση.

Για την ώρα από τη μεριά της ΝΔ δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση και θεωρούν πως είναι ακόμα νωρίς. Θεωρείται, πάντως, πιθανότερο πως το σενάριο για debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως συμβαίνει συχνότερα άλλωστε τα τελευταία χρόνια.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.