ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βορίδης-Εκλογές: «Καθαρή διαφορά» οι τέσσερις μονάδες στις πρώτες κάλπες

14:08 - 29 Μαρ 2023 | Πολιτική
Βορίδης-Εκλογές: «Καθαρή διαφορά» οι τέσσερις μονάδες στις πρώτες κάλπες
Για τις επικείμενες εκλογές και για τον στόχο της κυβέρνησης για αυτοδυναμία, μίλησε σήμερα (29/3) ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε σχετική συνέντευξή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ότι «θεωρούμε ότι θα έχουμε αυτοδυναμία και αυτό που λέω δεν είναι μία αφηρημένη ελπίδα».

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι «οι πρώτες εκλογές είναι οι κρίσιμες εκλογές γιατί θα αποφασίσει ο λαός μας για τρία πολύ σημαντικά ζητήματα. Ποιος θα είναι πρώτος. Ποια θα είναι η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο και αυτή είναι σημαντική, γιατί αν είναι μια καθαρή διαφορά είναι μια μη αναστρέψιμη διαφορά, άρα στις πρώτες εκλογές ο λαός μας έχει αποφασίσει στην πραγματικότητα και το ποιος θα είναι πρώτος στη δεύτερη» ανέφερε ο κ. Βορίδης.

«Τέσσερις μονάδες διαφορά, είναι μια καθαρή διαφορά»

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι τέσσερις μονάδες διαφορά είναι μια καθαρή διαφορά. Οτιδήποτε από τέσσερις μονάδες και πάνω είναι μια καθαρή διαφορά».

«Καμία πιθανότητα για κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη κάλπη»

Στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο υπουργός σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη κάλπη», «καθώς τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να συνεργαστούν μεταξύ τους, με δηλώσεις ένθεν και ένθεν και το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμφωνήσει σε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα ή τον κ. Μητσοτάκη».

«Αντιστοίχως έχουν υπάρξει δηλώσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι εμείς δεν συζητούμε οτιδήποτε άλλο για λόγους και δημοκρατικής τάξεως και θεσμικής τάξεως από το να είναι πρωθυπουργός όποιος είναι ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος. «Εάν τα βάλετε όλα αυτά μαζί, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να προκύψει κυβέρνηση από τις εκλογές απλής αναλογικής» υπογράμμισε.

«Αρκετά καθαρό αποτέλεσμα στις 21:00 το βράδυ»

«Το βράδυ των εκλογών, εκτιμάται ότι η ανάδοχος εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την αναμετάδοση των αποτελεσμάτων, γύρω στις 21:00 η ώρα θα έχει αποτελέσματα επί του 80% των εκλογικών τμημάτων, άρα θα υπάρχει ένα αρκετά ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα, ανέφερε ο κ. Βορίδης, ενώ μέχρι τις 12 το βράδυ θα έχουμε και μία εικόνα της σταυροδοσίας των αποτελεσμάτων», σημείωσε τέλος ο κ. Βορίδης. 

«Τα επίσημα αποτελέσματα ωστόσο είναι αυτά που θα εκδοθούν από τον Άρειο Πάγο», κατέληξε. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.