ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι Έλληνες ευρωβουλευτές- Δημοσκόπηση Prorata

21:39 - 05 Μαϊ 2023 | Πολιτική
Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι Έλληνες ευρωβουλευτές- Δημοσκόπηση Prorata
Πανελλαδική δημοσκόπηση ανίχνευσης των αντιλήψεων που επικρατούν έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αξιολόγησης των Ελλήνων ευρωβουλευτών, παρουσίασε η τηλεόραση του ATTICA.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Prorata, αποτυπώνει τη θετική άποψη της πλειονότητας των Ελλήνων (61%) για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και ένα ισχυρό ρεύμα ευρωσκεπτικισμού (37%) που αντιμετωπίζει αρνητικά την Ενωμένη Ευρώπη.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί είναι ότι μόνο 4 στους 10 πολίτες θεωρούν ότι η χώρα έχει επωφεληθεί από τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη.

ββφηδγ

Σε σχέση με τον βαθμό ικανοποίησης από το έργο των πολιτικών ομάδων που συγκροτούν οι Έλληνες ευρωβουλευτές, μόλις το 22% της κοινής γνώμης δηλώνει ικανοποιημένο από το έργο της ευρωομάδας της ΝΔ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι 24%.

Ως προς την αξιολόγηση των πολιτικών προσώπων, πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (ΝΔ) με θετικές κρίσεις 34%, δεύτερος ο Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) με 33%, τρίτος ο Στέλιος Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ) με 32% και τέταρτος ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος (ΝΔ) 31%.

ατηγρσφεδα

Δημοφιλέστεροι κατά σειρά μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Ελίζα Βόζενμπεργκ, ενώ τα μεγαλύτερα ποσοστά θετικής αξιολόγησης μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνουν οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κώστας Αρβανίτης. Εννέα στους δέκα που συμμετείχαν στην έρευνα αξιολογούν αρνητικά την Εύα Καϊλή.

Η έρευνα της Prorata πραγματοποιήθηκε πριν από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης Γεωργούλη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.