ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές 2023: Αναλυτικά οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στο debate

23:50 - 10 Μαϊ 2023 | Πολιτική
Εκλογές 2023: Αναλυτικά οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στο debate
Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαϊου. Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις ανά θεματική ενότητα. Οι ατάκες που ξεχώρισαν.

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σε έξι θεματικές ενότητες.

Συντονιστής της τηλεμαχίας ήταν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς και συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι – με αλφαβητική σειρά – Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN), Ράνια Τζίμα (MEGA).

Οικονομία, ανάπτυξη, απασχόληση

Πρώτο ερώτημα Κοσιώνη σε Μητσοτάκη για τον πληθωρισμό: Ο Πρωθυπουργός είπε ότι εξετάζει επέκταση του market pass. Απέρριψε εκ νέου την πιθανότητα μείωσης του ΦΠΑ. Αντίθετα, είπε πως θα στηρίξει πολιτικές για ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών. Ο πληθωρισμός θα πέσει, αλλά αυτές οι αυξήσεις των μισθών θα είναι μόνιμες.
Ερώτηση Σρόιτερ στον Τσίπρα για το κόστος του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόγραμμα μας είναι απόλυτα κοστολογημένο, ρεαλιστικό και κυρίως απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας. Θα βρούμε τα χρήματα από τη φορολόγηση των υπερκερδών απάντησε ο κ. Τσίπρας. Το πρόγραμμα θα έχει όφελος για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, αλλά θα κοστίσει στα funds που θέλουν να πάρουν τα σπίτια των ανθρώπων.  Είναι ντροπή αυτοί που έχουν δώσει εκατομμύρια απευθείας αναθέσεις να μας λένε πού θα βρείτε τα λεφτά.
Ερώτηση Στάθη στον Ανδρουλάκη για τη σταθερότητα που φέρνει ανάπτυξη: Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύγκλισης δίνουμε βάση στην προστασία της πρώτης κατοικίας και την αποκατάσταση των αδικιών στις συντάξεις. Χαρακτήρισε επίσης τεράστιο θέμα τις φορολογικές αδικίες, δίνουμε βάση στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων. Το πρόγραμμά μας στοχεύει στη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων κοστολογείται σε 1 δισ. και περιλαμβάνει μέτρα για το ιδιωτικό χρέος με κύρια μέριμνα τη προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως έπραξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010, συντάξεις αποκατάστασης, χηρείας και νέο ΕΚΑΣ, διόρθωση των φορολογικών αδικιών, όπως το υψηλό αφορολόγητο για τις γονικές παροχές και φορολογικά κίνητρα για στα νέα ζευγάρια για κοινωνική κατοικία.
 
Ερώτηση Παπαδάκη στον Κουτσούμπα για το μοντέλο ανάπτυξης: Ο γγ του ΚΚΕ μίλησε για φιλολαϊκές πολιτικές που εναντιώνονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις. Υποστήριξε πως οι πολιτικές στήριξης του λαού δεν είναι ανεφάρμοστες, αλλά παρεμποδίζονται από ΕΕ και ΝΑΤΟ.
 
Ερώτηση Τζίμα στον Βελόπουλο για plan b στο νόμισμα: Πρέπει να έχουμε εναλλακτικές είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Πρότεινε επίσης κατάργηση μετακλητών και ανεξάρτητων αρχών για εξοικονόμηση πόρων.
 
Ερώτηση Ζαχαρέα στον Βαρουφάκη για το νόμισμα: Έχει κόστος η έξοδος από το ευρώ. Το Δήμητρα δεν είναι νόμισμα, είναι σύστημα πληρωμών. Το παράλληλο νόμισμα είναι ιδέα του Σόιμπλε, όχι δική μας.
 
Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα
 
Ερώτηση Κοσιώνη στον Τσίπρα για τα εξοπλιστικά: Θα τιμήσουμε τις συμβάσεις για την Άμυνα, αλλά θα επαναδιαπραγματευθούμε κρίσιμα σημεία τους για να ενισχύσουμε την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Θα κρατήσουμε το φράχτη στον Έβρο.
 
Ερώτηση Σρόιτερ στον Ανδρουλάκη για τις σχέσεις με τον Μητσοτάκη στην ενότητα για την Άμυνα: Άσχετη ερώτηση, αλλά ουδέποτε δέχθηκα επίσημη πρόσκληση, απάντησε ο Ανδρουλάκης. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε μόνος του και υπογράμμισε ότι πρέπει να στηριχθεί ο ευρωστρατός, ώστε τα σύνορα να φυλάσσονται με λιγότερες δαπάνες για τη χώρα.
Ερώτηση Στάθη στον Κουτσούμπα για τις διεθνείς συμμαχίες και τα εξοπλιστικά: Δεν υπηρετούν την ασφάλεια της Ελλάδας, αλλά τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα. Αν γίνουμε κυβέρνησή μας, σύμμαχοί μας θα είναι όλες οι χώρες, γιατί θα κυβερνά ο λαός.
 
Ερώτηση Παπαδάκη στον Βελόπουλο για το αν είναι κατά της Δύσης: Δεν μπορείς να πηγαίνει μονόμπαντα. Χρειάζονται σχέσεις και με Κίνα, Ινδία, αλλά και Ρωσία. Είμαστε με όλους αρκεί να έχει συμφέρον η χώρα. Πρέπει επίσης να ακυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών και άφησε αιχμές για τη στάση Μητσοτάκη.
 
Ερώτηση Τζίμα στον Βαρουφάκη για τα ελληνοτουρκικά και την προάσπιση του εθνικού χώρου: Ελπίζω να μην υπάρξουν νέα Ίμια, αλλά είναι ξεκάθαρο πως θα χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας και τις συμμαχίες μας. Θα ακούσουμε ότι πει η ηγεσία του Στρατού μας. Ωστόσο, η αποτροπή είναι το παν και αυτό προκρίνουμε.
 
Ερώτηση Ζαχαρέα στον Μητσοτάκη για τις αμυντικές δαπάνες: Είμαστε ψηλά, αλλά δεν έχουμε ξεφύγει από τους δημοσιονομικούς κανόνες. Από την άλλη υπάρχει και η επιθετική ρητορική της Τουρκίας, την οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Ο τουρκικός λαός θα επιλέξει στις εκλογές ποιος θα είναι ο νέος του ηγέτης. Θα σεβαστούμε την απόφασή του και θα συζητήσουμε με όποιον επιλέξει.
 
Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
 
Ερώτηση Κοσιώνη στον Ανδρουλάκη για τις παρακολουθήσεις και αν εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη: Την εμπιστεύομαι, αλλά όχι το πολιτικό σύστημα. Δημιούργησε ασπίδα στον ανιψιό Μητσοτάκη και σε όσους εμπορεύονταν το Predator. Να μπει τέλος στο διορισμό των ανώτατων δικαστών από το υπουργικό συμβούλιο. Χρειάζεται εκσυγχρονισμός και προστασία των θεσμών. Είναι απαράδεκτο η χώρα να μπαίνει σε θεσμικές περιπέτειες.
 
Ερώτηση Σρόιτερ στον Κουτσούμπα για κυβέρνηση συνεργασίας και αν το ΚΚΕ "βολεύεται" στην αντιπολίτευση: Τα μεγάλα κόμματα δεν είναι ίδια αλλά έχουν κοινές στοχεύσεις. Γι' αυτό δεν στηρίζουμε καμία κυβέρνηση παρά μόνο τη δική μας, ώστε να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα.
 
Ερώτηση Στάθη στον Βελόπουλο γιατί δεν ψήφισε τον αποκλεισμό Κασιδιάρη: Η πολιτική εξουσία δεν μπορεί να κόβει αυτό το δικαίωμα στον οποιονδήποτε. Μόνο ο ελληνικός λαός αποφασίζει, εφόσον έχει δικαίωμα να πολιτευθεί.
 
Ερώτηση Παπαδάκη στον Βαρουφάκη για την εξυγίανση του κράτους και των θεσμών: Θέλουμε σύνδεση της Εφορίας με το κράτος και συμβούλια ελέγχου με τη συμμετοχή πολιτών, αντί για εξεταστικές. Για τα προσωπικά μου λάθη αναρωτιέμαι γιατί ο κ. Μητσοτάκης δείλιασε να κάνει εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ερώτηση Τζίμα στον Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις και αν σκέφτηκε να παραιτηθεί, καθώς ήταν πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ: Όχι, δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ, αλλά ανέλαβα δύο δεσμεύσεις. Εξασφαλίσαμε έτσι τη διαφάνεια και απαγορεύσαμε τα παράνομα λογισμικά. Σε συμπληρωματικό ερώτημα γιατί παρακολουθήθηκε ο αρχηγός του Στρατού και ο Ανδρουλάκης, ο Πρωθυπουργός απάντησε: Δεν έχω λάβει επαρκείς εξηγήσεις για αυτές τις παρακολουθήσεις. Δεν έπρεπε να γίνουν. Να σημειωθεί ότι στο σημείο αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στον κ. Μητσοτάκη ότι "προφανώς και δεν αποτελούσα κίνδυνο για τη Δημοκρατία, αλλά κίνδυνο για τη Νέα Δημοκρατία. Γι' αυτό με παρακολουθούσαν".
Ερώτηση Ζαχαρέα στον Τσίπρα για απλή αναλογική και συνεργασίες: Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε αρχικά ότι περιμένουμε απαντήσεις από τον Μητσοτάκη για το αν είναι εθνικά επικίνδυνος ο Ανδρουλάκης. Χαρακτήρισε το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά τη μεταπολίτευση τις μεταρρυθμίσεις. Για τις εκλογές είπε ότι απευθύνομαι στις προοδευτικές δυνάμεις. Το πρώτο με το τρίτο κόμμα μπορούν να συγκυβερνήσουν. Βλέπω συγκλίσεις με το ΠΑΣΟΚ. Ο ελληνικός λαός έχει τον τελικό λόγο και ο πρώτος θα κυβερνήσει.
 
Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
 
Ερώτηση Κοσιώνη στον Κουτσούμπα για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Συμφωνούμε με αυτή την αλλαγή που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως βάζει κόφτη στο μηχανογραφικό. Γι΄αυτό το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση. Όσα προτείνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε Υγεία και Παιδεία δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.
 
Ερώτηση Σρόιτερ στον Βελόπουλο για εμβολιασμούς: Η υποχρεωτικότητα είναι ό,τι χειρότερο για την ελευθερία. Είμαι ορθόδοξος και διαφωνώ με τις αμβλώσεις. Η Ελλάδα έχει δημογραφικό πρόβλημα και πρέπει η ελληνίδα μάνα να λάβει στήριξη. Ο ψευτοπροοδευτισμός με βρίσκει απέναντι.
 
Ερώτηση Στάθη στον Βαρουφάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Η ιστορία δεν γίνεται για να έρθει το Harvard στην Ελλάδα, αλλά για να αναβαθμιστούν κολλέγια της συμφοράς. Και αυτό γίνεται την ώρα που τα δημόσια πανεπιστήμια υποχρηματοδοτούνται. Σε συμπληρωματική ερώτηση κλήθηκε να πει αν θα μπορούσε να υπάρξει συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ζητήσαμε προεκλογικά να υπάρξει συζήτηση, αλλά δεν βρήκαμε ανταπόκριση από τα υπόλοιπα κόμματα, απάντησε.
 
Ερώτηση Παπαδάκη στον Μητσοτάκη για την Υγεία: Είναι προτεραιότητά μας και θα κάνουμε άμεσα προσλήψεις. Επίσης θα χρηματοδοτήσουμε νοσοκομεία από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμα πως θα επιμείνει στον Προσωπικό Γιατρό και θα ενισχύσει τα προγράμματα πρόληψης, όπως το "Φώφη Γεννηματά" για τον Καρκίνο του Μαστού.
Ερώτηση Τζίμα στον Τσίπρα γιατί να τον πιστέψουν οι συνταξιούχοι αφού όταν ήταν πρωθυπουργός τούς έκοψε τις συντάξεις: Τότε έπρεπε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και όταν το κάναμε, επαναφέραμε τη 13η σύνταξη. Ακόμα και αυτή την κατάκτηση, όμως, την έκοψε ο κ. Μητσοτάκης. Σε συμπληρωματική ερώτηση για το "ξύλο" των ΜΑΤ σε συνταξιούχους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ο κ. Μητσοτάκης έχει κόψει 7 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους και ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα δώσει πίσω.
 
Ερώτηση Ζαχαρέα στον Ανδρουλάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Προτεραιότητά μας είναι τα δημόσια πανεπιστήμια. Και στα σχολεία θέλουμε εθνικό απολυτήριο.
 
Περιβάλλον – Ενέργεια
 
Ερώτηση Κοσιώνη στον Βελόπουλο για τα εμπάργκο στη Ρωσία που ανέβασαν τις τιμές στην Ενέργεια: Θα έπρεπε να έχουμε δική μας ενέργεια από εξορύξεις. Εμείς αυτό θα κάνουμε. Θα συνδέσουμε την εξόρυξη με τις συντάξεις. Σε ερώτημα γιατί δεν στηρίζει ούτε ένα νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ απάντησε: Εμείς θα παράγουμε ενέργεια. Η ανεμογεννήτρια είναι τοξική.
 
Ερώτηση Σρόιτερ στον Βαρουφάκη για εξορύξεις και τι προτείνει: Οι εξορύξεις δεν είναι άμεση λύση και γεννούν γεωπολιτικές προκλήσεις. Η λύση είναι ανεμογεννήτριες στη θάλασσα και πράσινο υδρογόνο. Το θέμα είναι να μη χάσουμε την πράσινη βιομηχανική επανάσταση.
 
Ερώτηση Στάθη στον Μητσοτάκη γιατί κατακρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ όταν και ο ίδιος έκανε μεγάλες παροχές όσο κυβερνούσε: Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε δημοσιονομικούς κανόνες. Τώρα πρέπει να επιστρέψουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα. Συμπληρωματική ερώτηση σχετικά με το ότι δεν εκσυγχρονίστηκε ο σιδηρόδρομος και φτάσαμε στα Τέμπη: Δίνουμε έμφαση στα μέσα σταθερής τροχιάς, καθώς είναι και τα πιο φιλικά στο περιβάλλον.
 
Ερώτηση Παπαδάκη στον Τσίπρα για τις φορολογικές ελαφρύνσεις: Έχουμε 4,5 δισ. ευρώ υπερέσοδα από τους φόρους για να δίνει ο κ. Μητσοτάκης επιδόματα και να κερδίζουν οι πλούσιοι. Εμείς θα σταματήσουμε την αναδιανομή του πλούτου. Επίσης, ο κ. Τσίπρας είπε πως επί ημερών του η ΔΕΗ δεν αύξησε τα τιμολόγια ενώ ξέφυγαν επί ΝΔ.
 
Ερώτηση Τζίμα στον Ανδρουλάκη για τη ΔΕΗ: Το ποσοστό που έχει το κράτος σήμερα είναι αρκετό για να παίρνει τις κρίσιμες αποφάσεις. Απλώς η κυβέρνηση ΝΔ δεν έκανε τις κατάλληλες κινήσεις. Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε στην Ενέργεια τις ανανεώσιμες πηγές, αλλά όχι με απότομη παύση του λιγνίτη.
Ερώτηση Ζαχαρέα στον Κουτσούμπα για την Ενέργεια: Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι εγκληματική. Ειδικά δε το χρηματιστήριο ενέργειας που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει και προοδευτική διακυβέρνηση, αλλά είναι "μούφα".
 
Νέα Γενιά
 
Ερώτηση Κοσιώνη στον Βαρουφάκη για την Παιδεία και την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια: Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν υπάρχει πουθενά. Ούτε στο Cambridge, ούτε πουθενά. Εξυπηρετεί μόνο το ακροδεξιό ακροατήριο της ΝΔ και δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Τελικός στόχος του Μητσοτάκη είναι η υποβάθμιση των πανεπιστημίων. Οι φοιτητές από μόνοι τους θα υπερασπιστούν την ελευθερία στα πανεπιστήμια.
Ερώτηση Σρόιτερ στον Μητσοτάκη να κάνει "αυτοαξιολόγηση" για τα λάθη του, για τα οποία έχει ζητήσει συγνώμη: Ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν επαναλαμβάνεται. Ο βαθμός που θα πάρει η κυβέρνηση θα έρθει από όλους τους πολίτες. Από τους νέους ζητώ να αξιολογήσουν αυστηρά τα κόμματα και να έχουν συμμετοχή στις εκλογές.
 
Ερώτηση Σρόιτερ στον Μητσοτάκη για τα 150 ευρώ στους νέους δέκα μέρες πριν από τις εκλογές: Ζητώ μετά την πρώτη κάλπη να κοστολογηθούν όλα τα προγράμματα των κομμάτων. Είναι απλώς μία συμπληρωματική παροχή.
 
Ερώτηση Στάθη στον Τσίπρα για το αν είναι εξαγορά των νέων η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής: Εμείς το λέμε τρία χρόνια, όχι τελευταία στιγμή. Είναι πάγια θέση μας απέναντι σε ένα άδικο μέτρο.
 
Ερώτηση Παπαδάκη σε Ανδρουλάκη για τους Νέους: Πρέπει να φρενάρουμε το brain drain με αλλαγή μοντέλου ανάπτυξης. Να στηρίξουμε τους μισθούς και την κοινωνική κατοικία. Πρέπει να δώσουμε σπίτια σε νέα ζευγάρια.
 
Ερώτηση Τζίμα σε Κουτσούμπα γιατί δεν μπαίνει σε καμία κυβέρνηση και αν έτσι σπρώχνει τους νέους στην αποχή: Η νέα γενιά ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει και βγαίνει στους δρόμους, όπως έκανε για τα Τέμπη. Η αποχή δεν είναι αντισυστημική.
 
Οι ελεύθερες τοποθετήσεις
 
Το debate έκλεισε με μία τοποθέτηση τριών λεπτών από κάθε πολιτικό αρχηγό.
 
Πρώτος πήρε το λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης "τρέμει" την ψήφο των νέων που είναι θυμωμένη για τα Τέμπη γι αυτό και θέλει δεύτερες εκλογές τον Ιούλιο. Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως εφάρμοσε μνημόνιο και δεν θέλει φιλολαϊκές πολιτικές. Το ΜέΡΑ24 προτείνει προστασία της πρώτης κατοικίας και κατάργηση του χρηματιστηρίου Ενέργειας.
Αξιοκρατία ζήτησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και ένωση του Ψωμί, Παδεία, Ελευθερία με τα ορθόδοξα δεξιά συνθήματα.
 
Το σύνθημα "τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" αποτυπώνει την πορεία της ανάπτυξης των τελευταίων ετών, τόνισε από τη μεριά του ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. "Το δρόμο αυτό διαμόρφωσαν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και όλοι εδώ οι παριστάμενοι. Είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης", σημείωσε και κάλεσε τους νέους να ενισχύσουν το ΚΚΕ.
Μήνυμα αλλαγής έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης και τόνισε πως πρέπει να διαλέξουμε αν θέλουμε μία κυβέρνηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού αντί για αυτά των ισχυρών συμφερόντων. "Πυξίδα των αποφάσεών μου είναι τρεις λέξεις: Εμπιστοσύνη, Αξιοπρέπεια και Προοπτική", τόνισε. Όχι σε μία χώρα "ξενοδοχείο". Θέλουμε μία χώρα που θα παλέψει για ισχυρές θέσεις εργασίας και ισχυρή προοπτική", πρόσθεσε.
Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είπε: "Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα αν είναι Δεξιοί, Αριστεροί ή Κεντρώοι. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζήσαμε μία μεγάλη καταστροφή με έντονες κοινωνικές αδικίες. Δεν μας αξίζει η Ελλάδα της αισχροκέρδειας και της οικογενειοκρατίας. Είναι στο χέρι μας η Αλλαγή. Ψηφίξουμε με απλή αναλογική αλλά και απλή λογική. Το πρώτο κόμμα θα κυβερνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο κοινωνικό κράτος". Πρόσθεσε πως "ξέρουμε και μπορούμε, καθώς κυβερνήσαμε στις πιο δύσκολες συνθήκες".
Τη συζήτηση έκλεισε ο κυριάκος Μητσοτάκης θέτοντας το δίλημμα "αν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά ή αν θα γυρίσει στο παρελθόν που οι πολίτες θέλουν να ξεχάσουν". Συμπλήρωσε ακόμα πως "οι πολίτες καλούνται να αξιολογήσουν το έργο μας, αλλα και το όραμά μας για μία Ελλάδα με μέσο μισθό 1500 ευρώ και κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ". Είπε ακόμα πως "έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε στην Υγεία και την Πράσινη Ανάπτυξη".
Τελευταία τροποποίηση στις 00:17 - 11 Μαϊ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.