ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

14:44 - 14 Μαϊ 2023 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ
Στο σχηματισμό αυτοδύναμης, σταθερής και αποτελεσματικής κυβέρνησης επέμεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής (14/5). Πήρε παράλληλα ξεκάθαρες αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ.

«Με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχω λίγα να συζητήσω, έχει φέρει το ΠΑΣΟΚ πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον θεωρώ δύναμη προοδευτικού εκσυγχρονισμού. Μια τέτοια κυβέρνηση, ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, θα ήταν μια κυβέρνηση που θα πατούσε συνεχώς το φρένο την ώρα που πρέπει να πατήσουμε γκάζι. Δεν θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για να προσθέσει σε άλλο σημείο «επιμένω ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μετά την κάλπη της 21ης Μαΐου να υπάρξει κάποια κυβέρνηση συνεργασίας έστω και αν αριθμητικά θα έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια πρώτη, μικρή γεύση για την επόμενη κυβέρνηση που σχεδιάζει λέγοντας πως θα υπάρξουν «πιο τολμηρές και μεγάλες αλλαγές» σε σχέση με τις αλλαγές που έκανε τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατά τους ανασχηματισμούς. Ο ίδιος άφησε παράλληλα ανοικτό παράθυρο για μείωση του υψηλού και μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ μετά το 2ο μισό της επόμενης τετραετίας εφόσον βέβαια η ελληνική οικονομία συνεχίσει την θετική πορεία και την παραγωγή πλεονασμάτων.

Πέραν αυτών, ο πρωθυπουργός απηύθυνε αυστηρό μήνυμα προς την Αλβανική κυβέρνηση και τον Έντι Ράμα αναφορικά με την «απαράδεκτη» και «αδιανόητη» όπως την χαρακτήρισε σύλληψη του κ. Φρέντυ Μπελέρη.

Τέλος, σημείωσε πως δεν περιμένει σημαντικές αλλαγές στην πολιτική της Τουρκίας και τις αναθεωρητικές βλέψεις της γειτονικής χώρας ασχέτως του εκλογικού αποτελέσματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.