ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κωνσταντοπούλου: Ο αρχηγός είναι προπονητής-Kάποιους τους αφήνει στον πάγκο

11:32 - 10 Ιουν 2023 | Πολιτική
Κωνσταντοπούλου: Ο αρχηγός είναι προπονητής-Kάποιους τους αφήνει στον πάγκο
Τη δική της οπτική για τις αποχωρήσεις υποψηφίων από την Πλεύση Ελευθερίας, έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρομοιάζοντας τον εαυτό της με...προπονητή, που μπορεί να αφήσει κάποιους στον πάγκο, λόγω των αντιδράσεων που ξέσπασαν, όταν μετέφερε σε μη εκλόγιμες θέσεις υποψηφίους που είχαν έρθει πρώτοι στη σταυροδοσία μπροστά στο δεύτερο γύρο.

Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι χθες, τρεις υποψήφιες της Πλεύσης Ελευθερίας, η Όλγα Δάλλα, η Μαργαρίτα Καζάκου και η Χρύσα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την εκλογική μάχη και αποσύρουν τη στήριξή τους από το κόμμα της κ. Κωνσταντοπούλου, καθώς, ενώ ήρθαν πρώτες σε σταυροδοσία στις εκλογικές τους περιφέρειες στα νέα ψηφοδέλτια βρίσκονται σε μη εκλόγιμες θέσεις.

Οι τρεις τους μάλιστα αφήνουν αιχμές κατά της κ. Κωνσταντοπούλου, για «ανηθικότητα», «φυτευτούς υποψηφίους» και «προδοσία».

Αντίστοιχο ήταν το σκηνικό και στη Μαγνησία, όπου παρά το γεγονός ότι πρώτη σε σταυρούς βγήκε η Άννα Κοντογιάννη, τα πράγματα ανατράπηκαν και στη λίστα πρώτος είναι ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ενώ η κ. Κοντογιάννη δεν βρίσκεται πουθενά στο ψηφοδέλτιο.

Κωνσταντοπούλου: Κριτήριο μια κοινοβουλευτική ομάδα που δε θα υπάρξει όμοιά της

Η κ. Κωνσταντοπούλου, σε χθεσινή της συνέντευξη στο One Channel, κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις, λέγοντας ότι εκείνη άφησε την τρίτη τη τάξει πολιτειακή θέση χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κατά συνέπεια, είπε, «δεν μπορώ να συμμερισθώ μια αγάπη για τις θέσεις, που δεν έχουμε καν. Ουδείς έχει το δικαίωμα να έχει μια τέτοια προσδοκία».

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι εκείνη πήρε την ευθύνη να διαμορφώσει τις λίστες, με κριτήριο να υπάρχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που «δεν θα υπάρχει όμοιά της».

Εξ άλλου, «ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο, αλίμονο αν αυτοί επαναστατούσαν», σημείωσε.

Οι αντιδράσεις επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι δεν έπρεπε να είναι στις λίστες, η πικρία είναι κατανοητή από την άλλη, είπε.

Όμως, επέμεινε, όλοι ήξεραν ότι δεν θα είναι ίδιες οι λίστες, σε σχέση με εκείνες της 21ης Μαΐου, και δεδομένη η σειρά στα ψηφοδέλτια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.