ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουτσούμπας: Ευθύνες ΕΕ και κυβερνήσεων για την μεγάλη τραγωδία

21:52 - 16 Ιουν 2023 | Πολιτική
Κουτσούμπας: Ευθύνες ΕΕ και κυβερνήσεων για την μεγάλη τραγωδία
Τις πολιτικές ευθύνες της ΕΕ και των κυβερνήσεων για τη μεγάλη τραγωδία ανοιχτά της Πύλου ανέδειξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Τόνισε ότι συγκλόνισε όλο το κόσμο το δράμα που έζησαν όσοι διασώθηκαν και όπως είπε είχαν το τρόμο στα μάτια τους, όταν τους είδε στην Καλαμάτα που μετέβη αμέσως μόλις έγινε γνωστό το πολύνεκρο ναυάγιο.

Σημείωσε ότι πρέπει να καταργηθεί η κοινή δήλωση ΕΕ - Τουρκίας και πρόσθεσε ότι η συμφωνία Δουβλίνο 2 εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στην 1η χώρα υποδοχής, όπως είναι η Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι αυτές τις πολιτικές ενστερνίστηκαν και εφάρμοσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Υπογράμμισε ότι μπορεί να τελειώσει η τραγωδία αν γίνονται διαδικασίες ασύλου έγκαιρα στην Τουρκία όπως είχε προτείνει από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έθεσε ερωτηματικά για το αν αξιολογήθηκε σωστά και με ακρίβεια η επικινδυνότητα της κατάστασης στο σαπιοκάραβο και αν έγιναν όλες οι κατάλληλες ενέργειες με βάση τη διεθνή σύμβαση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. 

Για τις εκλογές, κάλεσε όσους ψήφισαν το ΚΚΕ να το πράξουν ξανά και να μην κάνουν αποχή, και για όσους σκέφτηκαν να ψηφίσουν ΚΚΕ στις προηγούμενες κάλπες αλλά δεν το έκαναν να ψηφίσουν τώρα το ΚΚΕ για να είναι δυνατή 100% λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:00 - 16 Ιουν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.