ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες Στίγκα για Greek mafia

12:33 - 02 Σεπ 2023 | Πολιτική
Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες Στίγκα για Greek mafia
Προκαταρκτική έρευνα, με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες του αρχηγού των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα, ότι βουλευτές του κόμματός του καθοδηγούνται από εξωθεσμικά κέντρα, διενεργεί η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της έρευνας ο κ. Στίγκας έχει ήδη κληθεί να καταθέσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, την ερχόμενη Τρίτη (5/9).

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός των «Σπαρτιατών» σχολιάζοντας την επιλογή 11 βουλευτών του να απέχουν από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την περασμένη Παρασκευή, είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής μιλώντας από το βήμα του Κοινοβουλίου:

«Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα. Εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης που είχα πάντα ως Έλληνας πολίτης. Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε, που λένε πώς και τι θα κάνουν και πότε θα το κάνουν. Έχουμε τεράστια θέματα, πυρκαγιές, ελληνοτουρκικά, ταυτότητες και άλλα και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Είμαι έντιμος και βαθειά δημοκράτης».

Παράλληλα, Μετά τις διαγραφές που σημειώθηκαν στο κόμμα, ο βουλευτής των «Σπαρτιατών» Γιώργος Μανούσος έστειλε επιστολή ανεξαρτητοποίησης στον πρόεδρο της Βουλής.

«Στη ζωή μου, έμαθα να πορεύομαι με ήθος και τιμιότητα, συνεπώς δε θα μπορούσα να συνυπάρξω ούτε ένα λεπτό με έναν άνθρωπο που δηλώνει ότι βουλευτές που ψήφισαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες και που είναι πεντακάθαροι έχουν συνδιαλλαγές με την «Greek Mafia», αναφέρει ο Γιώργος Μανούσος σε ανάρτησή του.

Με την ανακοίνωση του Γιώργου Μανούσου συντάσσεται και ο βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος, με όλα να δείχνουν πως ακόμα ένας βουλευτής οδεύει στο να αποχωρήσει από το κόμμα.

«Και ξανά, δεν αλλάζω ούτε κόμμα, ούτε τελεία, από όσα λέει ο συνάδελφος Γεώργιος Μανούσος», ανέφερε σχετικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:27 - 02 Σεπ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.