ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αχτσιόγλου: Εγγυώμαι την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Να σταματήσουν οι ανθρωποφαγικές επιθέσεις

12:04 - 22 Σεπ 2023 | Πολιτική
Αχτσιόγλου: Εγγυώμαι την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Να σταματήσουν οι ανθρωποφαγικές επιθέσεις
«Την Κυριακή εκλέγουμε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα αυτού του ρόλου», σημείωσε σε σημερινή (22/9) συνέντευξή της η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «δεν περίμενα ποτέ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα προβεί σε αυτή την καινοφανή δήλωση ότι τα κατεχόμενα είναι κρατίδιό των Τούρκων, είναι σοβαρό ατόπημα, τον κάλεσα να ανακαλέσει και ανακάλεσε».

Σε ερώτηση εάν η τοποθέτησή του δείχνει άγνοια, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε πως δεν θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη, όμως πρόσθεσε ότι η χθεσινή τοποθέτησή του «δείχνει ότι υπάρχει κάποια έλλειψη μάλλον κρίσιμη».

Στη συνεχεία της συνέντευξής της, η κ. Αχτσιόγλου έδωσε έμφαση στο ότι «ο ή η αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να έχει βασικά χαρακτηριστικά, όπως γνώση, πολιτικό σχέδιο και κοινοβουλευτική παρουσία και εμπειρία, στοιχεία αναγκαία αυτά για να είμαστε στιβαροί και αξιόπιστοι».

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με όσα καταλογίζουν στην ίδια ότι τον υπονόμευσε, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι πρόκειται για μείζον θέμα που τελικά ακουμπά τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. «Επέλεξε μια στάση σιωπής ο Αλέξης Τσίπρα και είναι συνεπής σε αυτή, γιατί όποια παρέμβαση κι αν έκανε θα ήταν επικαθοριστική στη εκλογική διαδικασία. Ορθώς κρατά στάση ουδετερότητας» είπε και πρόσθεσε ότι «ο σεβασμός στον Αλέξη Τσίπρα είναι ο σεβασμός στη θέση να είναι ουδέτερος».

«Όσοι γνωρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, βλέπουν τους ανθρώπους που είχε διαλέξει να είναι στο πλευρό του» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ενωμένος κι αν η ίδια σε περίπτωση που κερδίσει θα συναντηθεί με τον κ. Κασσελάκη απάντησε: «Τη Δευτέρα θα τους συναντήσω όλους αν εκλεγώ, η ενότητα σε ό,τι με αφορά είναι εγγυημένη, είναι αναγκαία και ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής, αλλιώς δεν μπορούμε να έχουμε κυβερνητική δυνατότητα».  Πρόσθεσε ότι ενότητα θα υπάρξει με δύο βασικές προϋποθέσεις, τη συμφωνία πάνω στο πολιτικό πλαίσιο και το τέλος των ανθρωποφαγικών συκοφαντικών επιθέσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.