ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης-Σούνακ: Δύο στους τρεις Βρετανούς αποδοκιμάζουν την ακύρωση της συνάντησης

23:11 - 28 Νοε 2023 | Πολιτική
Μητσοτάκης-Σούνακ: Δύο στους τρεις Βρετανούς αποδοκιμάζουν την ακύρωση της συνάντησης
Το 66% των Βρετανών αποδοκιμάζει την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός που προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο και σφοδρές επικρίσεις.

Ειδικότερα σε ερώτηση δημοσκόπησης της YouGov για το αν θεωρούν σωστή ή λανθασμένη την άρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη: το 11% απάντησε ότι η απόφαση ήταν σωστή, το 22% ότι δεν γνωρίζει, ενώ το 66% θεωρεί ότι η απόφαση ήταν λάθος.

«Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ακύρωσε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λονδίνο, επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε σε συνέντευξή του την επιθυμία της χώρας του να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Πιστεύετε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ πήρε τη σωστή ή τη λανθασμένη απόφαση να ακυρώσει αυτή τη συνάντηση;»

aasrgtdhyrterw

Στο επίμαχο ερώτημα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, το 49% θεωρεί πως τα αριστουργήματα του Παρθενώνα θα πρέπει να έρθουν ξανά στην χώρα μας ενώ μόλις 15% υποστηρίζει την παραμονή τους στην Βρετανία. Παράλληλα, το 26% δεν έχει πρόβλημα με καμία από τις δύο επιλογές, ενώ 10% απαντά «δεν γνωρίζω».

bbfhnrterw

Στο ερώτημα για το ποιος θα πρέπει να λάβει την απόφαση για την επιστροφή των Γλυπτών ή όχι, το 50% απαντά το Βρετανικό Μουσείο.

cclgfhnhtdgrs

Τελευταία τροποποίηση στις 23:36 - 28 Νοε 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.