ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Παρίσι η Κεραμέως ως πρόεδρος στο Global Strategy Group

11:23 - 06 Δεκ 2023 | Πολιτική
Στο Παρίσι η Κεραμέως ως πρόεδρος στο Global Strategy Group
Η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, σήμερα Τετάρτη (6/12) βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετέχει ως Πρόεδρος στο Global Strategy Group του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το Global Strategy Group του ΟΟΣΑ πραγματοποιείται στις 7-8 Δεκεμβρίου και συνιστά ένα από τα κορυφαία διεθνή φόρα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από τα 38 κράτη μέλη του ΟΟΣΑ με στόχο την εμβάθυνση συνεργασιών μεταξύ τους και την ανάπτυξη κοινών πολιτικών για την αντιμετώπιση προβλημάτων διεθνούς εμβέλειας.

Φέτος, το Global Strategy Group με πρόεδρο την κ.Κεραμέως θα επικεντρωθεί σε σημαντικά θέματα, όπως το δημογραφικό, η κλιματική κρίση, και η εξελισσόμενη γεωπολιτική κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό, θα διεξαχθεί ανάλυση με βάση τέσσερα σενάρια, με στόχο την ανάπτυξη πολιτικών επιλογών που θα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις.

Τα σενάρια αυτά θα εξεταστούν ως προς τις επιπτώσεις τους σε κρίσιμους τομείς, όπως η αλυσίδα εφοδιασμού και το εμπόριο, η χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης, η διαχείριση των δημογραφικών προκλήσεων, καθώς και οι σχέσεις με τις αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες οικονομίες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Παρίσι η κ. Κεραμέως θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Mathias Cormann, τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Καινοτομίας του Δημόσιου Τομέα του ΟΟΣΑ, Marco Daglio, καθώς επίσης και με τον Γάλλο Υπουργό Μετασχηματισμού Δημοσίου Τομέα και Λειτουργίας του Δημοσίου Stanislas Guerini.

Παράλληλα, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι όπου θα ενημερώσει την ομογενειακή κοινότητα για το σχέδιο νόμου που αφορά στην Επιστολική Ψήφο. Τέλος, το πρόγραμμά της Υπουργού περιλαμβάνει επίσκεψη στο Εθνικό Ίδρυμα Δημόσιας Διοίκησης όπου θα συναντηθεί με την επικεφαλής του Maryvonne Le Brignonen. Την κ. Κεραμέως θα συνοδεύσει ο πρέσβης της Ελλάδος στη Γαλλία, με παράλληλη διαπίστευση στο Μονακό, Δημήτριος Ζεβελάκης.

Στο Global Strategy Group 2023 η Υπουργός Εσωτερικών θα συνοδεύεται από τον Πρέσβη της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ, Καθηγητή κ. Γιώργο Παγουλάτο, ο οποίος έχει συνεισφέρει καθοριστικά στη διαμόρφωση της φετινής ατζέντας στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 06 Δεκ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.