ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυγέρη: Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

17:35 - 05 Ιαν 2024 | Πολιτική
Αυγέρη: Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Για απροθυμία και αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και της ακρίβειας κατηγόρησε την κυβέρνηση η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, ενώ μίλησε επίσης και για το ζήτημα του γάμου τον ομόφυλων ζευγαριών.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο κ. Σκρέκας, με 218% απόκλιση στην Ελλάδα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο βρεφικό γάλα, παραμένει στην κυβέρνηση», σχολίασε, προσθέτοντας πως «το γεγονός ότι ο κ. Σκρέκας μιλά -κατόπιν της έκθεσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού- για ελέγχους, σημαίνει ότι παραδέχεται ότι υπάρχει αισχροκέρδεια». Η κ. Αυγέρη έθεσε το ερώτημα γιατί δεν προβαίνει σε διατίμηση, όταν μάλιστα «αυτό έχει γίνει μέχρι και από τον «αρχιερέα» του νεοφιλελευθερισμού που ήταν προκάτοχος του κ. Σκρέκα, τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη». Πρόσθεσε ότι υπάρχει και απόφαση του Αυγούστου 2023 με υπουργό τον κ. Σκρέκα, «που μιλάει για ανάγκη για διατίμηση σε βασικά προϊόντα», σημειώνοντας ότι «αυτό είναι απαίτηση της κοινωνίας και των νέων ζευγαριών που καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια να ανοίξουν ένα σπιτικό, με ενοίκιο που είναι 52% ανώτερο απ' ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια και να πληρώνουν το βρεφικό γάλα 218% πάνω από τη Σουηδία».

Σχετικά με την πρόταση νόμου που επίκειται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όπως προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης το πρωί, η κ. Αυγέρη είπε ότι είναι πολύ εύστοχη επιλογή, υπενθυμίζοντας ότι ήταν μια πρωτοβουλία που είχε αναληφθεί ξανά από τον ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ιούνιο 2022 και δεν είχε γίνει αποδεκτή από την τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε τον προεκλογικό αγώνα για τις εκλογές του 2023, βάζοντας μέσα στο πρόγραμμά του ως προτεραιότητα τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Δεν είναι η πρώτη φορά που είναι ασυνεπής και ψεύδεται. Το κάνει και με ένα θέμα που προφανέστατα τού δημιουργεί πολύ μεγάλο ζήτημα στο εσωτερικό του κόμματός του και με στελέχη του και μάλιστα υπουργικά», σχολίασε. 

Τόνισε ότι «ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του προέδρου του. Και του προηγούμενου και του νέου προέδρου. Να γίνει πράξη, νόμος του ελληνικού κράτους, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών». Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης «τι θα κάνει από Δευτέρα που θα έρθει η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, αν θα κωλυσιεργεί ή όχι. Θα φέρει άμεσα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προς συζήτηση αυτή την πρόταση νόμου;».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.