ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ- Κασσελάκης: Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε

22:35 - 22 Φεβ 2024 | Πολιτική
Εκλογές ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ- Κασσελάκης: Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε
O Στέφανος Κασσελάκης ενεργοποίησε τη "βόμβα" που έριξε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν από την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. "Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε", τόνισε στο φινάλε της ομιλίας του προκηρύσσοντας νέες εσωκομματικές εκλογές.

Η δήλωση Τσίπρα έπεσε σαν "βόμβα" στο Τάε Κβον Ντο όπου φιλοξενείται το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη του κόμματος κατά την προσέλευσή τους συζητούσαν ασφαλώς αυτή την εξέλιξη και περίμεναν πώς θα τοποθετηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τελικά είδηση, καθώς ο ίδιος αποφάσισε να οδηγήσει το κόμμα σε νέες εσωκομματικές εκλογές. Το πότε αυτό θα συμβεί δεν είναι σαφές, αλλά η 10η Μαρτίου είναι μία πιθανή ημερομηνία.

«Είμαστε εδώ για να σημάνουμε την προοδευτική αντεπίθεση», υπογράμμισε στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης, που ανέβηκε στο βήμα καταχειροκροτούμενος.

Απαντώντας σε συνθήματα των συνέδρων, ο κ. Κασσελάκης είπε «θα είμαστε ενωμένοι για την Ευρωβουλή» και υπογράμμισε: «Έχουμε καθαρά χέρια, στο χέρι σας είναι να μας κάνετε κυβέρνηση ξανά».

Στη συνέχεια ανέλυσε ορισμένες βασικές θέσεις του κόμματος για μεγάλα διεθνή, αλλά και εγχώρια θέματα. Στην πραγματικότητα, όμως, όλοι περίμεναν την τοποθέτησή του σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Τελικά, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ομοψυχία: "Ορισμένα τεράστια «εγώ» στο κόμμα θέτουν τον εαυτό τους πανω από το «εμείς»", τόνισε με νόημα.

Πρόσθεσε όμως πως "εγώ πρόεδρος υπό προθεσμία δεν γίνομαι. Θα κριθώ πολύ σκληρά στις πρώτες εθνικές εκλογές».

Και αμέσως μετά είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανίδρυση. Η επανίδρυση χρειάζεται ενότητα. Και η ενότητα έναν πρόεδρο που δεν αμφισβητείται. Είμαι λοιπόν έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Πάμε σε νέες κάλπες για πρόεδρο. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»..

Φυσικά, ο λόγος τώρα περνάει στα υπόλοιπα στελέχη και μέλη του κόμματος, ενώ φυσικά αναμένεται με ενδιαφέρον ποιος θα βρεθεί απέναντι στον Κασσελάκη.

Το όνομα του Διονύση Τεμπονέρα είναι αυτό που ακούγεται εντονότερα από όλα σε πρώτη φάση.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 23:22 - 22 Φεβ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.