ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Σακελλαρίδης «αποδομεί» το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση μομφής

15:11 - 06 Μαρ 2024 | Πολιτική
Ο Σακελλαρίδης «αποδομεί» το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση μομφής
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την πρόταση της Νέας Αριστεράς να καταθέσουν όλα μαζί τα προοδευτικά κόμματα της Βουλής πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης με αφορμλη το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Αλέξης Χαρίτσης ζήτησε από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουν μαζί με τη Νέα Αριστερά πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που απάντησε στην πρόταση και την απέρριψε, υποστηρίζοντας πως δεν έχει κάποιο νόημα, καθώς η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη και με μία τέτοια κίνηση "θα βγει πιο ενισχυμένη".

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σχολίασε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ εκ μέρους της Νέας Αριστεράς, εξηγώντας πως το νόημα μίας πρότασης δυσπιστίας δεν είναι προφανώς να πέσει η κυβέρνηση:

«Μια πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση για την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, διακόπτει την κοινοβουλευτική διαδικασία, φέρνει τον Πρωθυπουργό απολογούμενο στη Βουλή για την πιο κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος από το 1975 ως σήμερα και βάζει την υπεράσπιση του Συντάγματος στο επίκεντρο της δημόσιας πολιτικής συζήτησης.

Ταυτόχρονα δίνει χώρο, χρόνο και ορατότητα στο εκπαιδευτικό κίνημα για να συνεχίσει και να κλιμακώσει τη δράση του.

Οι προτάσεις δυσπιστίας δεν γίνονται για να πέσει η κυβέρνηση, ούτε οι ανοησίες ότι ισχυροποιούν την κυβέρνηση έχουν καμία σχέση με την πολιτική. Αν ήταν έτσι προφανώς δεν θα γίνονταν ποτέ», έγραψε ο Γαρβιήλ Σακελλαρίδης στο facebook.

Καθώς η συζήτηση στη Βουλή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια βρίσκεται σε εξέλιξη να θυμίσουμε πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν καταθέσει αίτημα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.