ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρινάκης-Οδησσός: Ελπίζω ότι η «σιωπή» της αντιπολίτευσης έγινε από αμέλεια

14:42 - 07 Μαρ 2024 | Πολιτική
Μαρινάκης-Οδησσός: Ελπίζω ότι η «σιωπή» της αντιπολίτευσης έγινε από αμέλεια
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη (7/3), αναφέρθηκε στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Οδησσό και στην έκρηξη που έγινε σχολιάζοντας πως η αντιπολίτευση δεν είπε «ούτε μια λέξη».

«Στην Οδησσό μετέβη ο πρωθυπουργός σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και ενώ γινόταν ξενάγηση ακούστηκαν σειρήνες ενώ τη στιγμή που έμπαιναν στα αυτοκίνητα ακούστηκε μία έκρηξη», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

«Για την επίθεση αυτή μίλησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, καταδίκασε η πρόεδρος της ΕΕ, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και δεν έβγαλαν λέξη τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν βρήκαν μία λέξη να πούνε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό έγινε από αμέλεια. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε με τη δημοκρατία και τον αμυνόμενο» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης για την επίθεση στην Οδησσό.

Και στην συνέχεια πρόσθεσε πως η παρουσία του πρωθυπουργού ήταν κίνηση με μεγάλη ουσία γιατί η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό που σέβεται τη δημοκρατία.

«Είμαστε με τον αμυνόμενο και είμαστε περήφανοι που ζούμε σε μία χώρα με κυβέρνηση που δεν παίρνει ίσες αποστάσεις. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια με επικίδυνους συμψηφισμούς επιτιθέμενου και αμυνόμενου», τόνισε, απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτικών συντακτών.

Σήμερα είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας Μαρσέλ Τσολάκου, στην έδρα της ρουμανικής κυβέρνησης, όπου συζητήθηκε η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας και της διασυνδεσιμότητας.

Δίπλα στα συμφέροντα των φοιτητών η κυβέρνηση

Ξεκινώντας την συζήτηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι αύριο (8/3) στις 11 στη Βουλή θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

«Επίκειται αύριο μια ιστορική νομοθέτηση» επανέλαβε ο κ. Μαρινάκης και δεχόμενος ερωτήσεις πολιτικών συντακτών επανέλαβε ότι «η Ελλάδα θα σταματήσει, να είναι μιά θλιβερή εξαίρεση».

Ερωτηθείς για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι «όλα κρίνονται στην πράξη οι κυβιστήσεις του κ. Ανδρουλάκη έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Λένε ότι όταν έρθει θα στηρίξουν το άρθρο 16 ενώ παλιά δεν το έκαναν».

«Είχαν τη μεγάλη ευκαιρία πριν από 20 χρόνια και κράτησαν τη χώρα και πάλι εξαίρεση. Δεν μπορούμε να μην προχωράμε για να λύνουμε υπαρξαικά ζητήματα Αριστεράς και κεντροαριστεράς. Το νομοσχέδιο αφορά κατά το 70% των άρθρων του το δημόσιο πανεπιστήμιο και ο Νίκος Ανδρουλάκης απόφοιτος πανεπιστημίου δεν στηρίζει τις προτάσεις και προφανώς προτιμά αυτό το μικροπολιτικό παιχνίδι».

Ο κ. Μπάρκας σε λίγα δευτερόλεπτα έβγαλε ένα βίντεο που απαντά ποιο είναι το κόμμα που έχει στο λόγο του τη μεγαλύτερη υποκρισία. Εκείνοι που διαδίδουν fake news δεν έχουν πρόβημα να ανοίξει η συζήτηση για δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια», επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης.

Για την Τράπεζα Πειραιώς

Τέλος, αναφέρθηκε και στην επιτυχία η διάθεσης του 27% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς σε Έλληνες και ξένους επενδυτές, σχολιάζοντας: 

«Το τραπεζικό μας σύστημα έχει αλλάξει σελίδα. Από την εποχή της κρίσης και των ανακεφαλαιοποιήσεων, στην εποχή που υψηλής ποιότητας επενδυτές εκφράζουν, όπως φάνηκε τους τελευταίους μήνες, το ενδιαφέρον τους για όλες τις συστημικές ελληνικές τράπεζες».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:05 - 07 Μαρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.