ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Δε θα δεχτούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας- Αυστηρό μήνυμα στα πανεπιστήμια

12:55 - 19 Μαρ 2024 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Δε θα δεχτούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας- Αυστηρό μήνυμα στα πανεπιστήμια
«Θα ελέγχουμε με αυστηρό τρόπο, για να είμαστε σίγουροι ότι οι εταιρείες όσο μεγάλες κι αν είναι, θα εφαρμόζουν τον νόμο», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης στη συζήτησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της καθιερωμένης μηνιαίας συνάντησής τους.

Με το βλέμμα στραμμένο στην ακρίβεια και την αντιμετώπισή της, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τους ελέγχους στην αγορά και δε θα δεχτεί φαινόμενα κερδοσκοπίας.

«Οι παρεμβάσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης έχουν οδηγήσει σε αισθητές μειώσεις σε μία σειρά από προϊόντα. Και οι έλεγχοι συνεχίζονται...Δε θα δεχτούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας...Θα ελέγχουμε με αυστηρό τρόπο, για να είμαστε σίγουροι ότι οι εταιρείες όσο μεγάλες κι αν είναι, θα εφαρμόζουν το νόμο», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το ΕΣΥ, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις στα κτίρια και στον εξοπλισμό των νοσοκομείων. Βήμα βήμα χτίζουμε το νέο ΕΣΥ...», και υπογράμμισε τη μεγάλη συνεισφορά του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τέλος, αναφορικά με τα θέματα της ασφάλειας και ειδικά της εικόνας που υπάρχει στα πανεπιστήμια ο κ. Μητσοτάκης είπε στην ΠτΔ: «Όπως είδατε υπήρξαν επιχειρήσεις της αστυνομίας και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Θέλω να επαναλάβω για ακόμη μία φορά ότι παράνομες πράξεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές και η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν, στους φοιτητές, τους καθηγητές, έτσι ώστε τα πανεπιστήμια να είναι, να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μην μπορούν να βρίσκουν εκεί καταφύγιο κάποιοι εντός κι εκτός Πανεπιστημίου, που επιδιώκουν να τους μετατρέψουν σε χώρο βίας και σε χώρο στείρων συγκρούσεων. Και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί. Χρειαζόμαστε όμως και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών, οι οποίες κι αυτές πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν κι αυτές τις ευθύνες τους.

Θα το πω όπως το αισθάνομαι: Δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι να προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες πράξεις κατ επανάληψη και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην προφανή κίνηση, που δεν είναι άλλη από τη διαγραφή τους από το Πανεπιστήμιο. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπάρχει η ανοχή η οποία επιδεικνύεται μερικές φορές στην πατρίδα μας για τέτοιου είδους φαινόμενα».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:31 - 19 Μαρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.