ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το κίνημα της "μαύρης κορδέλας"- Αεροσυνοδοί σ' όλον τον κόσμο τιμούν τα θύματα των ατυχημάτων

10:20 - 25 Ιουλ 2014 | Trends
Το κίνημα της "μαύρης κορδέλας"- Αεροσυνοδοί σ' όλον τον κόσμο τιμούν τα θύματα των ατυχημάτων
Mαύρες κορδέλες φοράνε αεροσυνοδοί σε όλο τον κόσμο.- Τι γράφει στο CNN γνωστός blogger για τα όσα βιώνουν όσοι εργάζονται στις αεροπορικές εταιρίες.

Με ένα συγκινητικό κείμενο στο CNN ο Dan Air, blogger κι επίσης αεροσυνοδός, φέρνει στο φως τα συναισθήματα των πιλότων που συνεχίζουν να ζουν στους αιθέρες.και να πραγματοποιούν δρομολόγια, μετά από τόσες τραγωδίες.

Στο άρθρο του, μεταξύ άλλων, αναφέρεται και στην πρωτοβουλία των αεροσυνοδών να φορούν μαύρη κορδέλα σε ένδειξη μνήμης και πένθους για τους χαμένους συναδέλφους τους, μία ημέρα του χρόνου. Μέσα από αυτή την κίνηση, επισημαίνει, όλοι οι συνάδελφοι αποδεικνύουν έμπρακτα τους ισχυρούς δεσμούς που έχει ο κλάδος τους, ανεξάρτητα από το ποια εταιρεία εργάζονται, με ποιο αεροπλάνο πετούν και ποιο αξίωμα διαθέτουν.

Ο Dan Air, γράφει επίσης, πως τελευταία όλο και περισσότεροι συνάδελφοί επικοινωνούν μαζί του και του λένε ότι σκέφτονται να αλλάξουν επάγγελμα μετά τις συνεχείς καταστροφές. Ο πόνος και κυρίως ο φόβος κυριαρχεί. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που λένε πως είναι χρέος τους να συνεχίζουν να πετούν, ώστε να αποδώσουν φόρο τιμής στους νεκρούς συναδέλφους που δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν στο σπίτι τους.

Αναφέρει, επίσης, πως γνωρίζει αρκετούς πιλότους και αεροσυνόδους που είχαν ατύχημα εν ώρα εργασίας και κάποιοι κατόρθωσαν να επιστρέψουν στους ουρανός ενώ άλλοι δεν το τόλμησαν ποτέ ξανά. Μερικοί μάλιστα χρησιμοποίησαν την εμπειρία τους για να βελτιώσουν τις συνθήκες ασφαλείας στις πτήσεις και να αποτρέψουν νέα τραγικά ατυχήματα. Και συνεχίζει: «Αν και κάποιοι πιστεύουν ότι είμαστε εκεί μόνο για να σερβίρουμε καφέ ή τσάι, ή για να λειτουργούμε ως λεκτικός σάκος του μποξ όταν κάτι πάει στραβά, ο βασικός λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε στο αεροσκάφος είναι για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια. Κάθε απογείωση, κάθε προσγείωση, η ενημέρωση πριν την πτήση γίνεται ενώ στο μυαλό μας τρέχει ξανά και ξανά η διαδικασία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών: Πως θα αντιμετωπίσουμε μια αποσυμπίεση της καμπίνας; Την ανάγκη εκκένωσης του αεροσκάφους; Μια μηχανική βλάβη; Εντονες αναταράξεις;»

Το συγκινητικό κείμενο, που αναδημοσίευσε το CNN, καταλήγει με την πρόταση μια συγκεκριμένη μέρα το χρόνο όλοι οι αεροσυνοδοί να φορούν μαύρη κορδέλα σε ένδειξη μνήμης και πένθους για τους χαμένους συναδέλφους τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:52 - 25 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.