ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταινία για Murdoch και υποκλοπές από τον George Clooney

11:08 - 04 Σεπ 2014 | Trends
Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης George Clooney θα σκηνοθετήσει μια ταινία με κεντρικό θέμα το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που συγκλόνισε τη Βρετανία το 2011, ανακοίνωσε την Τετάρτη το στούντιο της Sony Pictures.

Το "Hack Attack" είναι διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του δημοσιογράφου Nick Davies της εφημερίδας The Guardian για το σκάνδαλο που είχε ως κεντρικό πρωταγωνιστή την αυτοκρατορία των μέσων μαζικής ενημέρωσης του αυστραλού μεγιστάνα Rupert Murdoch και οδήγησε στο κλείσιμο της εφημερίδας News of the World που την εποχή εκείνη ήταν η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στη Βρετανία.

 

Αυτή η ιστορία αναμιγνύει «ψέματα, δωροδοκίες και εκβιασμούς στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης, και της μεγαλύτερης εφημερίδας του Λονδίνου», ανέφερε ο George Clooney σε μια δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Sony Pictures. «Ο Nick είναι ένας γενναίος και πεισματάρης δημοσιογράφος και είναι τιμή μας να φέρουμε την ταινία του στην οθόνη», είπε επίσης ο διάσημος ηθοποιός. Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσει το επόμενο έτος.

 

Το σκάνδαλο υποκλοπών ήταν το πιο πολύκροτο στην αγγλική νομική ιστορία και έφερε στη επιφάνεια τους στενούς δεσμούς μεταξύ της αυτοκρατορίας του Rupert Murdoch με τον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας ενώ αποκάλυψε και τις αδίστακτες μεθόδους που χρησιμοποιεί ο βρετανικός ταμπλόιντ τύπος.

 

Άγγιξε δε πολλές προσωπικότητες από πολλούς χώρους, όπως η Κέιτ Μίντλεντον που είναι τώρα η σύζυγος του πρίγκιπα William αλλά και τους ηθοποιούς Daniel Craig και Jude Law. Εξ αιτίας του σκανδάλου ο Murdoch έκλεισε την ναυαρχίδα του στη Βρετανία την εφημερίδα News of the World το 2011 και αναγκάστηκε να αποσύρει την προσφορά του ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης BSkyB.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:13 - 05 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.