ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτο κρούσμα του ιού Εμπολα στις ΗΠΑ

12:01 - 02 Οκτ 2014 | Trends
Πρώτο κρούσμα του ιού Εμπολα στις ΗΠΑ
Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του θανατηφόρου ιού Έμπολα διαγνώστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο προσβεβλημένος ασθενής εντοπίστηκε στο Ντάλας του Τέξας, ενώ εκτιμάται ότι μολύνθηκε από τον αιμορραγικό πυρετό, πριν από δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, στη Λιβερία.

Σε καραντίνα βρίσκεται τώρα ο ασθενής του Τέξας. Σύμφωνα με το διευθυντή του αμερικανικού κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης νοσημάτων (CDC), Τόμας Φρίντεν: "Είχε ταξιδέψει στις 19 Σεπτεμβρίου στη Λιβερία, επέστρεψε την επομένη και παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα της νόσου στις 24 του ίδιου μήνα στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να γίνει διάγνωση και να εισαχθεί σε θάλαμο απομόνωσης νοσοκομείου στις 28 Σεπτεμβρίου." 

Σχετικά με την ανησυχία των συνεπιβατών του θύματος, ο Στέφαν Μονρόε από το κέντρο ελέγχου ξεκαθαρίζει πως είναι πολύ απίθανο τα θύματα του Έμπολα να μεταδώσουν την ασθένεια πριν τα πρώτα συμπτώματα,, δεδομένου ότι ο ιός είναι μεταδοτικός μετά την εμφάνιση τους, ενώ ταυτόχρονα μεταδίδεται μέσα από την επαφή με τα σωματικά υγρά. 

Σε αναζήτηση όλων όσων έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή, όταν η ασθένεια ήταν μεταδοτική, βρίσκεται τώρα το κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών, ξεκινώντας πρώτα από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον. Οι πιθανοί προσβεβλημένοι πρόκειται να παρακολουθηθούν επί 21 ημέρες, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο ή όχι θα εμφανίσουν τα συμπτώματα της νόσου.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 3.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το θανατηφόρο ιό Έμπολα στη Δυτική Αφρική, ενώ μεταξύ των προσβεβληθέντων βρίσκονται και Αμερικανοί εθελοντές σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στη μολυσμένη περιοχή, που επέστρεψαν στις ΗΠΑ για θεραπεία.  

Παράλληλα, το αμερικανικό Κέντρο Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης επισημαίνει πως ο ιός του αιμορραγικού πυρετού Εμπολα βρίσκεται υπό έλεγχο σε Νιγηρία και Σενεγάλη, όπου δεν έχουν σημειωθεί νέα κρούσματα για περισσότερο από ένα μήνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:44 - 02 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.