ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nέα τρισδιάστατη περιήγηση στους θαλάμους του τύμβου της Αμφίπολης!

12:53 - 16 Οκτ 2014 | Trends
Nέα τρισδιάστατη περιήγηση στους θαλάμους του τύμβου της Αμφίπολης!
Μετά την αποκάλυψη του μοναδικού ψηφιδωτού στο δεύτερο θάλαμο του τύμβου της Αμφίπολης, πίσω από τις Καρυάτιδες, η αγωνία για το τι κρύβει το τμήμα που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη, έχει κορυφωθεί. Μέχρι τις πολυαναμενόμενες εξελίξεις, δοκιμάστε να "περπατήσετε" σε αυτό το εκπληκτικής ομορφιάς δάπεδο, μέσα από μια νέα τρισδιάστατη εφαρμογή περιήγησης!

Το μεγαλύτερο τμήμα του ψηφιδωτού δαπέδου απεικονίζει άρμα σε κίνηση, που σύρεται από δύο λευκά άλογα και οδηγεί γενειοφόρος άνδρας, με στεφάνι δάφνης στο κεφάλι αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση του εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού. Μπροστά από το άρμα απεικονίζεται ο θεός Ερμής ως ψυχοπομπός, ο οποίος φορά πέτασο, μανδύα, φτερωτά σανδάλια και κρατά κηρύκειο. Η σύνθεση έχει κατεύθυνση από ανατολικά προς τα δυτικά.

amfip4

Στο τρισδιάστατο πρόγραμμα εικονικής περιήγησης στους χώρους του τύμβου, όπως αυτοί διαμορφώνονται σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουν αποκαλύψει οι ανασκαφές της αρχαιολογικής ομάδας, ενσωματώθηκε και το ψηφιδωτό δάπεδο. 

 

Περιηγηθείτε στον τύμβο και περπατήστε πάνω στο απίστευτο ψηφιδωτό, εδώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:18 - 16 Οκτ 2014

Πολυμέσα

https://skfb.ly/Bzq7
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.