ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανοραμικές πτήσεις με ένα αεροπλάνο χωρίς παράθυρα

12:23 - 27 Οκτ 2014 | Trends
Πανοραμικές πτήσεις με ένα αεροπλάνο χωρίς παράθυρα
Μπορείτε να φανταστείτε ένα αεροπλάνο, χωρίς παράθυρα, με τεράστιες οθόνες υψηλής ανάλυσης, οι οποίες θα προβάλλουν σε ζωντανή μετάδοση τη θέα πάνω από τα σύννεφα; Κι όμως, το εναέριο μέσο μεταφοράς, Windowless Jet, είναι καλύτερο από όσο ακούγεται.

Το project που έχει αναλάβει το βρετανικό Κέντρο Προώθησης της Καινοτομίας (Center for Process Innovation), μέρος του δικτύου των κέντρων τεχνολογίας της βρετανικής κυβέρνησης, έχει μαγνητίσει τα βλέμματα για την πρωτοτυπία της ιδέας. Τα βραβευμένα σχέδια της εταιρίας IXION για το «Windowless Jet» αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακά.

a8152e44-dc55-48f6-ba01-1feaaee86ff0-460x276

 

Όπως αποκαλύπτουν οι φουτουριστικές εικόνες, κάθε  άλλο παρά κλειστοφοβικό μπορεί να χαρακτηριστεί το εν λόγω σχέδιο, δεδομένου ότι, το αεροπλάνο θα είναι καλυμμένο από εύκαμπτες υψηλής ανάλυσης οθόνες, οι οποίες θα προβάλλουν σε πραγματικό χρόνο εικόνες από το εξωτερικό, χάρη στις κάμερες που θα υπάρχουν στην άτρακτο και τα φτερά. Σε περίπτωση βέβαια, που η εξωτερική θέα δεν είναι ικανοποιητική, ο ταξιδιώτης θα μπορεί να απολαύσει μέσα από τις γιγαντοοθόνες διάφορα τοπία, ταινίες, σειρές αλλά και χρηματιστήριο. 

windowless-jet-dyo

Η καινοτομία αυτή αποσκοπεί και σε άλλους παράγοντες και δεν είναι μόνο για σκοπόυς marketing. Σύμφωνα με το Κέντρο, το 80% από το βάρος του αεροσκάφους οφείλεται στα καύσιμα και στο ίδιο το αεροσκάφος, οπότε, αφαιρώντας τα παράθυρα, θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε μεγάλα ποσά για τις αεροπορικές εταιρείες. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, για κάθε 1% μείωσης του βάρους, εξοικονομείται καύσιμο κατά 0.75%. «Εάν μειώσεις το βάρος, μειώνεις το καύσιμο. Και λιγότερο καύσιμο, σημαίνει λιγότερες εκπομπές CO2 στην ατμόσφαιρα και μικρότερο λειτουργικό κόστος», αναφέρει το Κέντρο.

windowless- 

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας αναφέρει ότι η ιδέα αυτή θα μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια και ότι είναι απλά θέμα τελειοποίησης της τεχνολογίας που θα κάνει πραγματικότητα το «ψηφιακό wallpaper».

aeroplane

Τελευταία τροποποίηση στις 17:30 - 27 Οκτ 2014

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.