ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανεπιστήμια παραγωγής δισεκατομμυριούχων

17:45 - 09 Νοε 2014 | Trends
Πανεπιστήμια παραγωγής δισεκατομμυριούχων
Οι ΗΠΑ κυριαρχούν στη λίστα με τα 20 πανεπιστήμια που παράγουν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους, σύμφωνα με έκθεση της Wealth-X. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται το πανεπιστήμιο της Βομβάης στην Ινδία και μόλις τρία ιδρύματα από την Γηραιά ήπειρο.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια από το οποίο έχουν αποφοιτήσει οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι από οποιοδήποτε άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον κόσμο.

Έτσι κι αλλιώς, τα 16 από τα 20 πανεπιστήμια στη λίστα της Wealth-X βρίσκονται στις ΗΠΑ.


Εκτός ΗΠΑ, το πανεπιστήμιο της Βομβάης βρίσκεται υψηλότερα στη λίστα από οποιοδήποτε άλλο ίδρυμα εκτός ΗΠΑ, με 12 αποφοίτους. Το London School of Economics, το κρατικό πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας και η σχολή ETH στη Ζυρίχη είναι τα υπόλοιπα πανεπιστήμια εκτός ΗΠΑ.

Η έκθεση δείχνει πως πάνω από το ένα τέταρτο των δισεκατομμυριούχων που απέκτησαν τα πτυχία τους στα 16 αμερικανικά πανεπιστήμια έχουν γεννηθεί εκτός ΗΠΑ, ενώ περίπου το 40% που φοίτησε στα ιδρύματα αυτά δεν ήταν Αμερικανοί πολίτες.

Η ετήσια έκθεση των Wealth-X και UBS δείχνει ακόμα πως μεταξύ των δισεκατομμυριούχων που έχουν πτυχίο πανεπιστημίου, το 42% σταμάτησε σε προπτυχιακό επίπεδο, το 26% διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, το 21% MBA και το 11% είναι κάτοχοι διδακτορικού.

Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η ανώτατη εκπαίδευση δεν είναι σε καμία περίπτωση προαπαιτούμενο για να γίνει κανείς δισεκατομμυριούχος, καθώς το 35% των 2.352 δισεκατομμυριούχων δεν έχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μεταξύ αυτών και οι διάσημοι Bill Gates και Mark Zuckerberg, οι οποίοι εγκατέλειψαν το Xάρβαρντ για να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:40 - 09 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.