ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με το Μετάλλιο της Ελευθερίας τιμήθηκε η Μέριλ Στριπ από τον Ομπάμα

12:24 - 25 Νοε 2014 | Trends
Με το Μετάλλιο της Ελευθερίας τιμήθηκε η Μέριλ Στριπ από τον Ομπάμα
Το Μετάλλιο της Ελευθερίας, την ύψιστη τιμητική διάκριση της χώρας, απονεμήθηκε στη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Μέριλ Στριπ, τον μύθο της μουσικής Στίβι Γουόντερ και τη χήρα του βουλευτή Ρόμπερτ Κένεντι, Έθελ, από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

«Αυτή είναι μία από τις αγαπημένες μου τελετές. Μια φορά τον χρόνο διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσουμε τους ανθρώπους που έκαναν την Αμερική δυνατότερη και σοφότερη και πιο ανθρώπινη και ομορφότερη, με την ανώτερη τιμή που μπορεί να λάβει πολίτης», ανέφερε ο Πρόεδρος Ομπάμα στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου, όπου έλαβε χώρα η τελετή.

Meryl Streep Obama2

«Το έχω πει δημόσια: αγαπώ τη Μέριλ Στριπ. Την αγαπώ. Ο σύζυγός της ξέρει ότι την αγαπώ, η Μισέλ ξέρει ότι την αγαπώ. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούν να κάνουν γι' αυτό», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα για τη Μέριλ Στριπ, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως είναι μία από τις γυναίκες-σύμβολα στην Αμερική. Όσον αφορά τον Στίβι Γουόντερ, ο Πρόεδρος δήλωσε ότι αγόρασε το πρώτο του άλμπουμ σε ηλικία 10 ετών.

Για τη συνεισφορά τους στον πολιτισμό τιμήθηκαν επίσης: η συγγραφέας Ιζαμπέλ Αλιέντε, ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής του αμερικανικού δικτύου NBC όταν έπεσε το Τείχος του Βερολίνου, αλλά και τις αιματηρές διαδηλώσεις του 1989 στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου, Τομ Μπρόκοου και η ηθοποιός και ακτιβίστρια Μαρλό Τόμας. Επιπλέον, βραβεύτηκε η ιθαγενής Αμερικανίδα συγγραφέας και ακτιβίστρια Suzan Harjo, ο οικονομολόγος Ρόμπερτ Σόλοου, ο πρώην πρωταθλητής του γκολφ Τσαρλς Σίφορντ, ο πρώην βουλευτής του Ιλινόις Άμπνερ Μίκβα και η φυσικός Mildred Dresselhaus.

 

 

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.