ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Warren Buffett: Δεύτερος στη λίστα των κροίσων

12:44 - 09 Δεκ 2014 | Trends
Warren Buffett: Δεύτερος στη λίστα των κροίσων
Ένα νέο ιστορικό ρεκόρ στις μετοχές της εταιρείας του, κατέγραψε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Warren Buffett που έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, χάρη στα κέρδη της Berkshire Hathaway.

Οι μετοχές της εταιρείας του, Berkshire Hathaway, εκτοξεύθηκαν την Παρασκευή καταγράφοντας άνοδο 27% από την αρχή του έτους, καθώς οι δεκάδες των επιχειρήσεων που αγόρασε ο 84χρονος πρόεδρος της Berkshire τις τελευταίες δεκαετίες εμφάνισαν κέρδη ρεκόρ.

Η περιουσία του Buffett υπολογίζεται στα 73.700.000.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από αυτή του Slim. Όπως μεταδίδει το Bloomberg η νέα τιμή της μετοχής της Berkshire Hathaway ώθησε το Μεξικανό δισεκατομμυριούχο Carlos Slim να τερματίσει πίσω από τον Buffett ενώ την πρώτη θέση στη λίστα των κροίσω του κόσμου συνεχίζει να καταλαμβάνει ο Bill Gates. 

Οι Class A μετοχές της Berkshire διαπραγματεύτηκαν φέτος στα 227.000 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι μετοχές Class B διαπραγματεύτηκαν για πρώτη φορά πάνω από τα 200.000 δολάρια τον Αύγουστο, μετά την ανακοίνωση της ετήσιας έκθεσης της εταιρείας, στην οποία ο Buffett ανέφερε πως η πραγματική αξία της Berkshire αυξάνεται ταχύτερα απ' όσο υποδηλώνουν μετρικές όπως η λογιστική της αξία.

 

 

 



Τελευταία τροποποίηση στις 12:51 - 09 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.