ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραισθησιογόνα μανιτάρια στους κήπους του Μπάκιγχαμ

11:16 - 14 Δεκ 2014 | Trends
Παραισθησιογόνα μανιτάρια στους κήπους του Μπάκιγχαμ
Ο διάσημος κηπουρός Alan Titchmarsh μαζί με τον καθηγητή οικολογίας Mick Crawley, ανακάλυψαν ότι στους κήπους του παλατιού του Μπάκινγχαμ φυτρώνει μία ποικιλία μανιταριών που έχει παραισθησιογόνο δράση.

Η ανακάλυψη έγινε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων μίας εκπομπής που αφορά τους κήπους της Βασίλισσας και θα προβληθεί την ημέρα των Χριστουγέννων. Τα συγκεκριμένα μανιτάρια που ονομάζονται αγαρικά μπορεί να έχουν φυτρώσει μόνα τους εκεί χωρίς να τα έχει καλλιεργήσει κάποιος, όλοι έμειναν έκπληκτοι με την ανακάλυψη.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Crawley αν κάποιος φάει αυτή τη ποικιλία μανιταριών θα έχει παραισθήσεις και δεν θα νιώθει καλά. Σε παλιότερες εποχές για να αποφύγουν την αδιαθεσία και να έχουν μόνο τις παραισθήσεις, έδιναν σε κάποιον να φάει τα μανιτάρια και μετά έπιναν τα ούρα του, έτσι κρατούσαν μόνο τις ουσίες που ήθελαν όσο αηδιαστικό κι αν ακούγεται.

Η χημικά μουσκιμόλη και το ιβοτενικό οξύ που υπάρχουν στα αγαρικά μανιτάρια, έχουν ψυχοδραστικές συνέπειες όπως υπνηλία, παραισθήσεις, αλλαγές στη διάθεση και ευφορία.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:48 - 12 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.