ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Βρέθηκαν 60 κλασικά αυτοκίνητα ανάμεσα τους και η Ferrari Spyder του Alain Delon

10:19 - 23 Δεκ 2014 | Trends
Γαλλία: Βρέθηκαν 60 κλασικά αυτοκίνητα ανάμεσα τους και η Ferrari Spyder του Alain Delon
Σε ένα μικρό χωριό στη δυτική Γαλλία μέσα σε ένα πρόχειρο καταφύγιο βρέθηκε ένας εξαιρετικά σπάνιος θησαυρός αποτελούμενος από 60 κλασικά αυτοκίνητα. Η εκπληκτική συλλογή έχει τεράστια αξία, την οποία δεν γνώριζαν οι κληρονόμοι του συλλέκτη.

Τα αμάξια συλλέχθηκαν από το 1950 έως τη δεκαετία του 1970 από τον επιχειρηματία Roger Baillon, που ονειρευόταν να τα ανακατασκευάσει και να τα εκθέσει σε ένα μουσείο. Τελικά δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει το όνειρό του καθώς η επιχείρησή του άρχισε να μην πηγαίνει και τόσο καλά και αναγκάστηκε να πουλήσει 50 από τα αμάξια της συλλογής. Από τότε τα 60 αυτοκίνητα που μπόρεσε να κρατήσει φυλάσσονταν σε πρόχειρες εγκαταστάσεις στην οικογενειακή φάρμα.

Ο κ Baillon πέθανε πριν από περίπου 10 χρόνια και ο γιος του, Ζακ, ο οποίος κληρονόμησε τη συλλογή, πέθανε πέρυσι. Τα εγγόνια του κ Baillon δεν είχαν καμία ιδέα για το πόσο μεγάλη αξία έχει η συλλογή μέχρι που απευθύνθηκαν σε δύο ειδικούς που πραγματοποιούν δημοπρασίες αυτοκινήτων. Όταν έμαθαν την αξία τους αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημοπρασία.

Στη συλλογή περιλαμβάνεται μία Maserati Gran A6G Sports του 1956 σχεδιασμένη από τον Pietro Frua, μόνο τρία τέτοια μοντέλα υπάρχουν στο κόσμο. Εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο αμάξι θα δημοπρατηθεί για περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Η μεγαλύτερη όμως ανακάλυψη στην συλλογή του Baillon είναι η σπάνια Ferrari 250GT 1961 SWB California Spider η οποία βρισκόταν κάτω από στοίβες με περιοδικά. Το αυτοκίνητο άνηκε στον θρυλικό ηθοποιό Alain Delon, είχε φωτογραφηθεί πολλές φορές μέσα σε αυτό με την Jane Fonda και τη Shirley MacLaine. Η τιμή του στη δημοπρασία αναμένεται να φτάσει τα 12 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:12 - 23 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.