ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να κάνετε τα Tweets σας να… πετάνε!

10:19 - 03 Ιαν 2015 | Trends
Πώς να κάνετε τα Tweets σας να… πετάνε!
Όλο και περισσότερους λάτρεις κατακτά το κοινωνικό δίκτυο του Twitter, αφήνοντας πίσω του το δημοφιλές Facebook. Αν είστε από εκείνους που δεν έχουν ακόμη εξοικειωθεί με τη χρήση του, τα μυστικά που ακολουθούν θα σας λύσουν τα χέρια.

Tα πέντε βασικά σημεία για να κάνετε τα tweets σας πιο ανταγωνιστικά σε αυτόν τον κυκεώνα πληροφοριών είναι:

  1. Λίγα λόγια και καλά
    Τα όριο ενός Tweet είναι 140 χαρακτήρες. Αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει οπωσδήποτε να τους χρησιμοποιείτε και όλους! Είναι προτιμότερο να ανεβάζετε πολλά και μικρότερα σε έκταση tweets, από το να συμπυκνώνετε όσα έχετε να πείτε σε ένα και μοναδικό. Άλλωστε έχει αποδειχθεί πως λιγότεροι από 100 χαρακτήρες ανά «τιτίβισμα» κάνουν ένα post μέχρι και 18% πιο ανταγωνιστικό ανάμεσα στα υπόλοιπα.
    Extra tip: Χρησιμοποιείστε τον κανόνα 60/40. Όταν μοιράζεστε κάτι, να θυμάστε την αναλογία 60/40, δηλαδή 60% πληροφορίες και 40% συζήτηση.Το twitter είναι σπουδαίο για μάθηση, αλλά πρέπει να χτίσετε μια σχέση με τους ανθρώπους με τους οποίους μιλάτε.
  2. Η "όρεξη" περνάει απ' την... εικόνα
    Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι το Α και το Ω, όπως αποδεικνύει πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα Tweets που συνοδεύονται και από οπτικό υλικό, τα προσέχουν οι χρήστες κατά 313% (!) περισσότερο από τα υπόλοιπα, και λαμβάνουν επίσης, 52% περισσότερα retweets. Η επιρροή τους δε, αυξάνεται ακόμη περισσότερο όταν χρησιμοποιείται βίντεο Vine και tweett-άρετε πολλές φωτογραφίες μαζί σε ένα post, με ποσοστό μεγαλύτερης διάδρασης 256% στην περίπτωση των βίντεο και 173% όπου οι φωτογραφίες είναι πάνω από μία.
  3. Δούναι και λαβείν

    Ως κοινότητα, στο Twitter θα συναντήσετε και χρήστες τους οποίους εσείς ακολουθείτε και με τους οποίους πρέπει να προσπαθήσετε να έχετε επαφή. Επιβραβεύστε ένα καλό tweet, απαντώντας σε αυτό ή κάνοντας το retweet. Μπορείς ακόμη και να το προσθέσετε στα αγαπημένα σας. Γενικότερα, προσπαθείστε να δημιουργήσετε συζητήσεις και να ανταλλάξετε απόψεις με χρήστες, οι οποίοι αποτελούν πραγματικούς ανθρώπους ή και brands.

  4. Ο φίλος μου, το hashtag
    Τα hashtags έχουν να κάνουν σχεδόν πάντα με την επικαιρότητα και λιγότερες φορές με κάτι άλλο. Δημιουργείστε tweets γύρω από hashtags που σας ενδιαφέρουν ή συζητείστε με κάποιον άλλο χρήστη για το δικό του tweet. Μπορείτε να βρειτε τα hashtags από tweets χρηστών που ακολουθείτε ή μέσω της αναζήτησης του Twitter ή μέσω του site trending.gr. 

  5. Τα (πολλά) tweets βλάπτουν σοβαρά την υγεία
    Κάντε συχνά tweets, αλλά μην το παρακάνετε. Δημιουργείστε tweets καθημερινά, τα οποία θα είναι ενδιαφέροντα σε κάποιον που θα τα διαβάσει και όχι του στυλ "Τώρα πάω να κάνω μπάνιο, τα λέμε σε λίγο''. Προσπαθήστε η συχνότητά τους να μην είναι κάθε δύο λεπτά, καθώς είναι πιθανό να χάσετε followers έτσι. Αν και δεν υπάρχει ιδανική συχνότητα για τα tweets, επιλέξτε να τιτιβίζετε μόνο όταν έχετε πραγματικά κάτι να πείτε. Αποφύγετε βέβαια και το άλλο άκρο του... "εξαφανιζόλ" και προσπαθείστε να μην λείπετε πολύ από την υπηρεσία. 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:42 - 29 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.