ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτοιμο το αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι και φρένα της Google!

12:36 - 24 Δεκ 2014 | Trends
Έτοιμο το αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι και φρένα της Google!
Στους δρόμους είναι έτοιμο να βγει το νέο "αυτοκινούμενο" αμάξι της Google δίχως τιμόνι και φρένα, που είχε παρουσιάσει η εταιρεία για πρώτη φορά τον Μάιο. Το «πανέξυπνο» διθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα διαθέτει μόνο δύο πλήκτρα ενεργοποίησης απενεργοποίησης (go-stop) και θα οδηγείται μόνο του!

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο δεν θα διαθέτει τιμόνι, γκάζι και φρένο, ενώ όλες οι λειτουργίες υποκαθίστανται από το software και τα πλήκτρα του υπολογιστή καθώς και τα joystick. Το αυτοκίνητο κινείται με προηγμένο GPS, ακολουθεί με ευλάβεια τις οδηγίες και διαθέτει αισθητήρες για τα πάντα.

Το «πανέξυπνο» διθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα διαθέτει μόνο δύο πλήκτρα ενεργοποίησης απενεργοποίησης (go-stop) και θα οδηγείται μόνο του. Η χρήση είναι απλή. Πατάς απλώς το κουμπί «ξεκίνα», λες στον υπολογιστή του αυτοκινήτου-ρομπότ που θέλεις να πας και αν θέλεις να σταματήσεις, πατάς το «στοπ». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google το όριο ταχύτητας για τα ηλεκτροκίνητα αυτό-οδηγούμενα οχήματά της θα είναι τα 40 χιλιόμετρα την ώρα, επισημαίνοντας ότι στόχος της παραγωγής τους είναι η χρηστικότητα και όχι η πολυτέλεια. «Θα περάσουμε τις γιορτές κάνοντας tests στην πίστα μας και ελπίζουμε να σας δούμε το νέο έτος στους καλιφορνέζικους δρόμους», δήλωσε η ομάδα ανάπτυξης του αυτοκινήτου της Google προκειμένου να αποτρέψει οποιοδήποτε πρόβλημα στο νέο της δημιούργημα, για το οποιο δεν έχει διευκρινίσει ακόμη το πότε θα «βγει» στις αγορές.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:54 - 24 Δεκ 2014

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.