ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μωάμεθ στο εξώφυλλο του Charlie Hebdo

12:38 - 13 Ιαν 2015 | Trends
Ο Μωάμεθ στο εξώφυλλο του Charlie Hebdo
Την εικόνα του Μωάμεθ, ο οποίος μάλιστα κρατά ένα πλακάτ με την επιγραφή «Je suis Charlie» θα φιλοξενεί το εξώφυλλο της σατιρικής εφημερίδας, Charlie Hebdo που θα κυκλοφορήσει αύριο Τετάρτη, μία μόλις εβδομάδα μετά την τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε την υφήλιο.

«Όλα συγχωρήθηκαν», γράφει ο τίτλος πάνω από τον δακρυσμένο προφήτη.


Ουσιαστικά το σκίτσο υπονοεί πως ο Μωάμεθ δίνει συγχωροχάρτι για τα αμαρτήματα του περιοδικού. Να υπενθυμίσουμε πως η απεικόνιση του προφήτη δεν επιτρέπεται από το Ισλάμ ενώ ήταν αυτό που είχε ενοχλήσει περισσότερο τους μουσουλμάνους στα σχέδια του περιοδικού.
Οι δημοσιογράφοι που επέζησαν από την πρωτοφανή επίθεση αυτή την εβδομάδα, θα εκδώσουν κανονικά την εφημερίδα, όπως σχολιάζουν, αποτίοντας φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν.


Η σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo στη συμβολική «έκδοση των επιζώντων» την Τετάρτη θα τυπώσει έναν αριθμό τριών εκατομμυρίων φύλλων έναντι των 60.000 που ήταν η κανονική της έκδοση. Η οκτασέλιδη έκδοση έφτασε στα πιεστήρια το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με τη Liberation, την εφημερίδα που μετά την επίθεση προσέφερε στη Charlie Hebdo προσωρινό προσωπικό.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:52 - 13 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.