ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαγορεύονται αυστηρά... οι χιονάνθρωποι

12:36 - 15 Ιαν 2015 | Trends
Απαγορεύονται αυστηρά... οι χιονάνθρωποι
Εντύπωση προκαλεί η απαγόρευση που έθεσε ο θρησκευτικός ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας ακόμα κι αν σκεφτεί κανείς πως το Ισλάμ είναι η θρησκεία των νόμων και των περιορισμών.

Το χωριό Ταμπούκ βρίσκεται στα βόρεια της Σαουδικής Αραβίας, σε απόσταση 1.500χλμ. από το Ριάντ στα σύνορα της χώρας με την Ιορδανία, σε υψόμετρο 760 μέτρων. Οι κάτοικοι εκεί μπορούν συχνά να δουν χιόνι, σύμφωνα όμως με τη νέα εντολή, απαγορεύεται ρητά η δημιουργία… χιονανθρώπων!

Κι όλα αυτά γιατί, όπως αναφέρεται, η αναπαράσταση ανθρώπων ή ζώων με χιόνι δεν είναι αποδεκτή από το Ισλάμ, ακόμη και αν γίνεται με τη μορφή παιχνιδιού. Οι γονείς μέσα από το διαδίκτυο απηύθυναν ερώτημα στον 55χρονο σεΐχη Σαλέχ Αλ Μουναχίντ, για το αν μπορούν να φτιάξουν χιονάνθρωποι και να παίξουν με τα παιδιά τους.

Η απάντηση ήταν αποστομωτική, καθώς σύμφωνα με το νόμο, η αναπαράσταση ανθρώπων ή ζώων στο χιόνι δεν είναι αποδεκτή από το Ισλάμ ακόμη κι αν γίνεται για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Οι δύο πλευρές

Ο Αλ Μουναχίντ έδωσε το ελεύθερο σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν άψυχα αντικείμενα από χιόνι. «Ο Θεός έδωσε στους ανθρώπους χώρο να φτιάχνουν ό,τι θέλουν, αρκεί να είναι άψυχο, όπως δέντρα, πλοία, φρούτα, κτίρια κ.λπ.» αναφέρεται στον φετβά.
Το θέμα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολλοί ήταν αυτοί που τάχθηκαν υπέρ του φετβά, υποστηρίζοντας πως οι χιονάνθρωποι προωθούν τη λαγνεία και τον ερωτισμό.

Από την άλλη πλευρά, δεν ήταν λίγοι και αυτοί που θεωρούν πως όλα αυτά είναι οπισθοδρομικά. «Βλέπουμε χιόνι για λίγες μέρες, ίσως και για λίγες ώρες, και πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να μας κλέψει τη χαρά», έγραψε ένας σαουδάραβας μπλόγκερ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:41 - 15 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.