ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μισείτε το πρωινό ξύπνημα; Ακολουθήστε τις συμβουλές!

11:46 - 21 Ιαν 2015 | Trends
Μισείτε το πρωινό ξύπνημα; Ακολουθήστε τις συμβουλές!
Θεωρείσαι από τα άτομα που μισούν το πρωινό ξύπνημα; Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να αλλάζει πολλές φορές την ώρα του ξυπνητηριού πριν τη στιγμή εκείνη που θα σηκωθείς από το κρεβάτι για τα καλά;

Αν θες να ξεκινάς τη μέρα σου με περισσότερη ζωντάνια, έχοντας όρεξη για δημιουργία και δουλειά, τότε μπορείς να μελετήσεις καλά τις παρακάτω συμβουλές και σίγουρα θα παρατηρήσεις άμεσα βελτίωση!

1.    Άνοιξε διάπλατα τα παντζούρια του δωματίου:  Πριν πέσεις το βράδυ στο κρεβάτι μην κλείσεις τα παντζούρια. Τις πρώτες πρωινές ώρες το φως του ήλιου θα πλημμυρίσει το δωμάτιο σου και θα κάνει το ξύπνημα σου πιο εύκολο καθώς θα μειώσει τα επίπεδα της μελατονίνης σου. Η μελατονίνη, είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από τον εγκέφαλό μας όταν νυχτώνει.

2.    Κατάληξε στη σωστή θερμοκρασία. Η σωστή θερμοκρασία, αυτή δηλαδή που κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα, είναι βασικό πράγμα για να μπορείς να ξυπνήσεις πιο εύκολα.

3.    Πάνω απ’ όλα πρόγραμμα. Αν ακολουθείς ωράριο ακόμα και στον ύπνο σου ο οργανισμός σου θα ενεργοποιήσει το προσωπικό του ξυπνητήρι. Πέσε, λοιπόν, κάθε βράδυ την ίδια ώρα για ύπνο και ξύπνα την ίδια ώρα το πρωί. Θα δεις πόσο πιο εύκολα θα κάνει το πρόγραμμα την ζωή σου.

4.    Κάνε ένα γρήγορο ντουζ. Έτσι το νερό θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις ενεργοποιώντας τα κύτταρα του οργανισμού σου.

5.    Άλλαξε συχνά ξυπνητήρι. Όσο βασανιστικό κι αν είναι, το ανθρώπινο μυαλό, μετά από καιρό τον συνηθίζει και έτσι τον αμελεί (υποσυνείδητα). Αν δε θες, λοιπόν, να συμβαίνει αυτό άλλαζε τον ήχο ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην τον συνηθίσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.